avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... sistem supraveghere parti comune
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

sistem supraveghere parti comune

S-a achizitionat in numele asociatiei de proprietari și s-a montat un sistem de supraveghere de conducerea asociației In partile comune respectiv hol parter si lift
Aceasta s-a facut fara nicio hotarare a asociatiei de proprietari. Mai mult de cat atat consider ca achizitionarea unui sistem de supraveghere trebuia facut cu acordul exclusiv al tuturor proprietarilor, pentru ca nicio majoritate si nicio lege nu poate obliga intr-un stat de drept un cetatean sa devina proprietar a ceva ce nu doreste.
Consider ca este ilegala actiunea reprezentantilor asociatilor, un abuz prin faptul ca s-au folosit fondurile asociației, fara acordul proprietarilor, s-a montat pe domeniu privat (spatiu comun cote indivize) si se consuma energie electrica din partile comune ale asociatiei.
Am solicitat conf. art. 10 ecplicatii si documente. Am fost refuzat. Am sesizat comisia de cenzori, care mentioneaza ca totul este legal.
Doresc sa stiu cui sa ma adreseze cu privire la aceste abuzuri.
De asemenea cui trebuie sa ma adresez cu privire la un control financiar al asociatiei de proprietari?
Va multumesc
Ultima modificare: Marți, 6 Martie 2012
rlau_ro, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:53, 20 Octombrie 2012
In legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari se spune la:
Art. 30. - (1) Comitetul executiv, reprezentat de presedintele asociatiei de proprietari, are urmatoarele atributii:
........
d) reglementeaza folosirea, intretinerea, repararea, inlocuirea si modificarea partilor proprietatii comune, inclusiv cu privire la consumurile aferente proprietatii comune;

Da, se pare ca ati gresit adresa, daca nu intelegeti ca aici este un forum de discutii si nu un cabinet de consultatii juridice, desi si aici puteti obtine raspunsuri calificate, cu conditia sa le acceptati chiar daca nu sunt pe masura asteptarilor dv.
@rlau_ro
Mai mult de cat atat consider ca achizitionarea unui sistem de supraveghere trebuia facut cu acordul exclusiv al tuturor proprietarilor, pentru ca nicio majoritate si nicio lege nu poate obliga intr-un stat de drept un cetatean sa devina proprietar a ceva ce nu doreste.
.....iar filmarile fara acordul proprietarilor pe domeniul lor privat incalca un drept constitutional, dreptul la viata privata.



Dupa logica dumneavoastra gresita ar trebui ca la orice faci sa faci adunare generala si daca nu ai acordul tuturor nu poti sa-i obligi pe restul.
Adica stam pe loc si nu facem nimic ca oricum nu o sa vina niciodata toti la sedinta si in plus daca nu e de acord unul nu poti sa-l obligi asa consiferati dv.

In plus ne mai spuneti ca nu e constitutional sa-i filmezi fara acordul lor.

Pai daca nu e constitutional ia domnule si da asociatia in judecata.
Dar si aici iar e opinia dumneavoastra gresita.
Ia cautati aici pe forum sa vedeti cate persoane dastea ca dumneavoastra au facut galagie si unii au si dat in judecata si toti au pierdut.

Si mergeti si dati toate bancile ca treceti prin fata lor si fa filmeaza si primaria ca filmeaza in intersesctii si pe strada si pe urma poate aflati ca e constitutional sau nu.

Noroc ca au facut unii lege si au scris ca nu trebuie adunare generala pentru orice chestie simai exista si comitet care poate decide.
@rlau_ro
despre ce zici ca "Cine ma poate forta sa devin proprietar a ceva ce eu nu doresc, este dreptul meu individual sa decid"?
te-a improprietarit cineva cu ceva? fortat?

ai ceva de ascuns in fata camerelor?

valitinu
Cand reprezentantii asociatiei de proprietari cumpara un echipament in numele asociației de proprietari, fara acordul proprietarilor, da, am devenit proprietar impotriva vointei mele, pentru ca mi se opresc bani la intretinere pentru asa ceva in cota indiviza. Deci terte persoane ma obliga sa devin proprietar a ceva ce nu sunt de acord.
Eu am impresia ca discutiile despre aceste camere de supraveghere sunt deschise de unii care au vreun interes, niste firme de securitate care ar dori ca toate supravegherile sa se faca autorizat de catre ei[EDIT].Exista si niste conditionari de autorizare intr-o lege dar se refera la sisteme de supraveghere profesionale nicidecum la jucarii cumparate de prin supermarcheturi pe care le pot folosi si copiii.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Aprilie 2012
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Sistem de supraveghere video ContSters61266 ContSters61266 in ultima sedinta a adunarii generale, presedintele a adus pe ordinea de zi si propunerea de a fi montat un sistem de supraveghere video la intrarea in scara, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua o întrebare dorim sa montam 3 camere video la bloc ... Valentin94 Valentin94 Buna ziua O întrebare dorim sa montam 3 camere video la bloc la intrare2 și una în lift(acte de vandalism se petrec).Care este ... (vezi toată discuția)
Conditii pentru instalare camera video scara blocului cospreda cospreda Buna ziua, Va rog frumos sa imi spuneti in ce conditii se poate monta o camera video de supraveghere in scara blocului? La o asociatie de prorpietari e ... (vezi toată discuția)