avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general cheltuieli reparatie cladire / deductibilitate tva
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cheltuieli reparatie cladire / deductibilitate tva

Va rog sa ma lamuriti cu privire la urmatoarea speta contabilaO societate comerciala are un restaurant care functioneaza intr-o cladire care apartine asociatului unic (persoana fizica ) in baza unui contract de comodat incheiat intre societate si persoana fizica. Contractul prevede ca cheltuielile de intretinere si reparatii a cladirii sa fie facute de societate . In luna februarie anul curent societatea hotaraste sa repare acoperisul cladirii si cumpara (pe factura - tigla in valoare de 5.000 lei cu TVA). Este deductibila TVA de pe factura? Se poate trece direct pe cheltuieli valoarea (fara TVA) facturii? Cum se intocmeste corect nota contabila pentru factura respectiva?
Cel mai recent răspuns: amalianeag , utilizator 23:44, 18 Martie 2012
Daca factura este pe numele societatii, tva-ul este deductibil. Tigla trebuie receptionata pe ct 302 (materiale auxiliare 3021 sau alte mat consumabile 3028): 302, 4426 = 401, data apoi in consum 602 = 302 iar manopera pe 611.
Sa intocmiti contract de prestari servicii cu cel care face reparatia, iar la final PV de recepte a lucrarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Investitie sediu social? rodia rodia O soc.microintreprindere a achizitionat in dec.2009 tigla in val. de aprox.7000 lei(aceasta are sediul social in cladirea pt.care s-a folsit aceasta ... (vezi toată discuția)
Reparatii la cladire cu proprii angajatii marichuy marichuy buna ziua, Cum inregistrez in contabiliate repartiile de intretinere la cladirii? Multumesc (vezi toată discuția)
Investitii la un spatiu inchiriat tatiana1 tatiana1 Buna seara, am urmatoarea situatie: La un spatiu inchiriat a fost montata tamplarie termopan , s-au efectuat lucrari de inlocuire pardoseala,inlocuire de ... (vezi toată discuția)