avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Transfer de valuta PFA -> PF
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Transfer de valuta PFA -> PF

Buna ziua,

Am doua conturi in EUR - unul pe PFA (unde fac incasari) si unul pe PF.

Am incercat sa fac un simplu transfer de valuta din contul de PFA in cel de PF. Transferul este in interes strict personal (intentionez sa folosesc cardul PF pentru cheltuieli personale in afara tarii; in plus, dobanzile sunt mai bune la conturile PF).

Banca mi-a refuzat transferul si mi-a cerut "documente justificative".

Ce documente justificative sa le ofer?
Ultima modificare: Joi, 8 Martie 2012
amatei, utilizator
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 11:31, 9 Martie 2012
Retrageti pur si simplu suma dorita de pe cardul de PFA si puneti-o pe cardul de PF.
Multumesc, dar:

1. Este incomod de repetat aceaste operatiuni lunar (retragere + depunere)
2. La sume mari (peste 10.000 EUR) comisionul de 0.5% la retragere incepe sa conteze...

Nu ar trebui sa existe o cale mai simpla de transfer avand in vedere ca sunt banii mei? (nu am firma, unde sunt restrictii legate de retragerea banilor doar prin dividende etc)
Ultima modificare: Joi, 8 Martie 2012
amatei, utilizator
Din punctul meu de vedere puteti folosi linistit banii dvs. direct din contul de card al PFA atat timp cat nu inregistrati la cheltuieli deductibile (nici comisioanele ocazionate) cumparaturile facute ce nu au legatura directa cu realizarea veniturilor.
Peste tot, la avantajele infiintarii unui PFA se mentioneaza aceasta facilitate: nu trebuie justificate chelutielile realizate cu banii proveniti din activitatea desfasurata atat timp cat nu sunt inregistrate ca fiind deductibile si sunteti la zi cu impozitele.
Acest lucru s-a mai discutat si aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
www.avocatnet.ro/content/art...
[ link extern ]
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Card bancar pe pfa folosit la cumparaturi personale PrestatieTabulara PrestatieTabulara Buna ziua, un PFA, la norma de venit, poate folosi cardul bancar pe contul de PFA pentru cumparaturi? e nevoie de ceva document justificativ sau se pot face ... (vezi toată discuția)
Cum transfer bani din pfa in pf statachevioleta1234 statachevioleta1234 am si o mare rugaminte daca ma poate invata cineva si pe mine cum pot sa transfer niste bani din contul de pfa in contul de pf al aceleiasi persoane fara sa ... (vezi toată discuția)
Plata card pf pentru bunuri pfa ALMC ALMC Buna seara Va rog daca puteti sa ma ajutati cu raspuns la urmatoarele: Se poate ca o PFA sa achizitioneze un calculator (factura este emisa catre PFA) si ... (vezi toată discuția)