avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general IMPORT CHINA
Discuție deschisă în Contabilitate în general

IMPORT CHINA

CE DECLARATIE TREBUIE DEPUSA LA ANAF pentru a putea desfasura aceasta activitate de import- export? Ma refer la o declaratie similara celei pentru activitati intracomunitare . Si bineinteles ce documente ne mai trebuiesc ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: iacobandreea30 , utilizator 09:37, 12 Martie 2012
Daca aveti cod CAEN pentru aceasta activitate nu trebuie depusa nici-o declaratie. Platiti TVA-ul in vama si atata tot.
Va multumesc foarte mult. Am cod caen principal pentru aceasta activitate. M-am contrazis cu patronul;el nu si nu , ca trebuiesc si alte documente efectuate in sensul asta. Va multumesc pentru ca existati. O zi buna.
Oricum din punctul meu de vedere este bine sa lucrati cu o societate de comisionariat vamal pentru in ciuda unor costuri suplimentare, ei pot face ca toate lucrurile sa decurga in ordine si rapid.
Asa am hotarat si noi. Suntem in negocieri contractuale cu o astfel de societate. Am inchieiat contract si cu o alta care garanteaza transportul si marfa pana in port la Hong Kong .Societatea de cosionarita ne-a intrebat de ruta pe care o preferam . Ne documentam si in sensul asta. Va multumim foarte mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Livrare de bunuri catre nigeria adrianabresug adrianabresug va rog sa ma ajutati cu un raspuns .o societate din romania doreste sa vanda produs finit catre nigeria .cum se factureaza cu tva sau fara ?operatiunea este o ... (vezi toată discuția)
Refacturare tva si taxe vamale ? ContSters56278 ContSters56278 sunt comisionar vamal SRL ptr o firma din UE care importa bunuri din stat tert UE, noi platim taxele de import si tva ul ....firma din Ue ne solicita factura ... (vezi toată discuția)
Platitoare tva, factura extracomunitara persoana fizica. Macperformance Macperformance Firma Platitoare TVA, factura extracomunitara persoana fizica Detin un srl platitor de tva, trebuie sa vand unui client australian persoana fizica o piesa de ... (vezi toată discuția)