avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contracte de munca pentru angajatii unei asociatii de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contracte de munca pentru angajatii unei asociatii de proprietari

Buna seara!
Va rog sa ma lamuriti si pe mine:
o asociatie de proprietari cum plateste femeia de serviciu si administratorul? In logica mea ar trebui sa aibe contracte de munca, dar am constatat in urma unor verificari ca asociatia nu este platitoare de contributii la bugetele sociale si nici de impozit pe venituri din salarii (sau asimilate). Conform listelor afisate platim in fiecare luna la rubrica "Salarii/ impozit" 1.250 lei. Femeia de serviciu mi-a spus ca are salariu de 250 lei diferenta se duce la administrator. E corect cum procedeaza asociatia? Nu cumva e "putina" evaziune si "ceva" munca la negru?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 05:06, 12 Martie 2012
@elga50, Merci de info. Doar am mai fost pe-acolo, dar pentru ca aceste vizite sunt extrem de rare, am uitat cum se procedeaza...
Poate mai este utila aceasta informatie si altor useri.
Multumesc tuturor pentru sfaturi si indrumari!:vishenka:
Fiind foarte curioasa din fire, am procedat la o verificare pe site-ul ministerului de finante a asociatiilor de locatari.. Ce credeti ca am constatat? Din 48 de asociatii verificate doar 11 erau luate in evidenta fiscului cu impozit pe salarii si contributii sociale....Foarte interesant.... Dar in tara tuturor posibilitatilor nimic nu e imposibil...
Ultima modificare: Duminică, 11 Martie 2012
leuca_luminita, utilizator
Asta nu inseamna ca ele nu platesc impozit si contributii la CAS sau chiar toate contributiile.
Explicatia este ca ele nu si-au depus declaratia de mentiuni 010 pe baza careia acolo unde v-ati uitat este trecut NU sau, daca au depus-o, data de la care platesc acele contributii. :)

elga50 a scris:

nu si-au depus declaratia de mentiuni 010

Pai daca nu ai depus 010 sistemul nu te accepta.Am patit-o chiar eu... patronul a spus ca are niste treaba la AFP si duce el 010 ( ma scapa pe mine de un drum... dragutul de el...), iar cand am incercat sa depun on-line D 112 am primit avertizare de la sistem : "nu figurati in baza, nu puteti depune".. Saracul uitase sa lase 010 la registratura... si s-a ales si cu avertisment pentru depunere tardiva a 010....
Ati incercat sa depuneti online......
Haideti sa ne lamurim, adica eu sa ma lamuresc.
1. Cine are semnatura electronica, al cui nume figureaza ca titular de semnatura electronica?
2. Ati depus la ANAF imputernicirea notariala, alaturi de formularul semnat de furnizorul de certificat de semnatura electronica, in care se specifica ca dv., ca titular de semnatura electronica, aveti dreptul sa depuneti declaratia online pentru firma respectiva?
Imputernicirea notariala se introduce pe server si face legatura intre firma (CIF-ul firmei) si titularul semnaturii. Daca nu se creaza aceasta legatura pe server, atunci declaratia nu este primita.

De ce va spun toate acestea? Pentru ca eu am facut toate demersurile la ANAF, dar n-am stiut, am uitat, se poate spune orice, cert este ca nu am depus declaratia 010 de mentiuni pentru ca schimbasem vectorul fiscal de la cel pe conventii, cum a fost la infiintarea asociatei, in contracte de munca si contracte de mandat.
Ei bine, am depus asa vreo 7 luni de zile declaratia 112, timp in care am tot amanat depunerea declaratiei 010 ca stiam ca se lasa cu amenda, ca parca daca o depuneam mai tarziu nu ar fi fost acelasi lucru!!! M-am decis sa iau "taurul de coarne" si sa o depun.
Mda, avertisment, figuri si fitze....pana la urma am reusit de am depus-o si sunt in regula.
Dar am depus declaratia 112 in acest rastimp fara probleme. Uitandu-ma in dosarul fiscal, dar si la adresa pe care v-am dat-o mai sus nu figuram cu vector fiscal si nu figuram nici ca platitor de CAS, CASS, somaj etc., desi le declaram si le plateam luna de luna.
Dupa ce am depus 010, la vreo 2 saptamani s-a actualizat in dosarul fiscal vectorul fiscal si am aparut ca platitor de impozit pe salarii si contributii......
Ati inteles?:)

Alte discuții în legătură

Obligatiile fiscale ale asociatiilor de proprietari catre stat elga50 elga50 Cititi acest articol aparut in data de 13.07.2012 pe site-ul ... (vezi toată discuția)
Declaratia 010 anaf FlorinNistor FlorinNistor Buna ziua. Pentru conventii civile se depune declaratia 010 ? (vezi toată discuția)
Taxele platite la fisc de administrator si asoc proprietari cyan cyan care sunt contributiile pe care trebuie sa le plateasca la fisc un administrator de imobil si asociatia in cazul in care administratorul este si salariat la o ... (vezi toată discuția)