avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general bilant ONG-uri
Discuție deschisă în Contabilitate în general

bilant ONG-uri

Buna voua,
vreau sa va intreb daca bilantul ONG 2011 trebuie insotit de note explicative.
In informarea ANAF referitoare la bilanturile ONG-urilor 2011 nu se face nici o referire la note explicative.
Voi ce stiti ?
Vedeti nota ANAF:

11 Feb
2012
Notă informativă ANAF in atenţia ONG-urilor – referitor la încheierea exerciţiului financiar al anului 2011
Persoanele juridice fără scop patrimonial prevăzute la art. 1 alin. (2) din Legea contabilităţii nr. 82/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, întocmesc situaţii financiare anuale la 31 decembrie în conformitate cu Reglementările contabile pentru persoanele juridice fără scop patrimonial, aprobate prin Ordinul ministrului economiei şi finanţelor nr. 1969/2007, utilizând programul de asistenţă elaborat de Ministerul Finanţelor Publice pentru acestea.
Situaţiile financiare anuale cuprind:
- bilanţ,
- contul rezultatului exerciţiului.
Organizaţiile patronale şi sindicale, precum şi alte organizaţii fără scop patrimonial, care nu desfăşoară activităţi economice, cu excepţia persoanelor juridice fără scop patrimonial de utilitate publică, întocmesc situaţii financiare anuale simplificate care cuprind:
- bilanţ prescurtat,
- contul prescurtat al rezultatului exerciţiului.
Situaţiile financiare anuale la 31 decembrie 2011 se depun la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice pe suport magnetic, însoţite de formularele editate cu ajutorul programului de asistenţă, semnate şi ştampilate, conform legii, precum şi de raportul administratorilor, raportul de audit sau raportul comisiei de cenzori, după caz, precum şi procesul–verbal al adunării generale privind aprobarea situaţiilor financiare anuale.
Potrivit prevederilor art. 3 din Ordinul ministrului economiei şi finanţelor nr. 1969/2007, situaţiile financiare anuale ale persoanelor juridice fără scop patrimonial de utilitate publică, potrivit legii, sunt supuse auditului financiar, care se efectuează de către auditori financiari, persoane fizice sau juridice autorizate, în condiţiile legii, cu respectarea reglementărilor contabile aplicabile persoanelor juridice fără scop patrimonial.
Potrivit legii contabilităţii, situaţiile financiare anuale trebuie însoţite de o declaraţie scrisă de asumare a răspunderii conducerii persoanei juridice pentru întocmirea situaţiilor financiare anuale în conformitate cu Reglementările contabile aplicabile persoanelor juridice fără scop patrimonial.
Cel mai recent răspuns: camicami , utilizator 15:22, 12 Martie 2012
Da. Bilantul pentru ong are si el notele explicative specifice.
Nu m-ati inteles.Spuneam ca , in informarea ANAF postata mai sus nu se face nici o referire la note explicative. Se specifica doar ca sit.financiare anuale vor fi insotite de raport administrator,raport audit,cenzori si PV al AGA. Nimic despre note explicative.
Asadar sunt obligatoriu de intocmit sau nu ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilant ong, lung sau prescurtat? doichitahorescu doichitahorescu As dori sa-mi explice cineva care sunt conditiile in care un ONG depune bilant scurt sau lung. Am un ONG pentru care tin contabilitate. Numarul de membri este ... (vezi toată discuția)
Bilant la 30.09.2018 pentru distribuirea dividendelor ratfelicia ratfelicia Buna ziua, La bilantul (interimar) de la 30.09.2018 , pentru distribuirea dividendelor in cursul anului 2018, oare trebuie si notele ... (vezi toată discuția)