avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit pe venit pentru producatorii agricoli
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit pe venit pentru producatorii agricoli

Anul trecut am scos pt prima data certificat de producator agricol, pt productia si comercializarea de flori.
Va rog sa imi spuneti care sunt datoriile fiscale pentru acest tip de venit. Daca se plateste impozit pe venit, cat si raportat la ce valoare, pt ca ... nu a fost mare lucru anul trecut.
Am citit ceva de "norma de impunere" ce reprezinta acest lucru si daca ma avantajeaza sa folosesc acest normativ, sau pot sa declar o anumita suma pe proprie raspundere pt care sa platesc, sau se calculeaza intr-un anumit fel?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: lenu_ro , utilizator 14:13, 21 Martie 2012
Certificatul de producator va da dreptul sa comercializati produsele de pe terenul dumneavoastra in pietele orasenesti.
Impozitare activităţi agricole
Explicaţii:
Veniturile din activităţi agricole sunt venituri din următoarele activităţi: cultivarea florilor, legumelor şi zarzavaturilor, în sere şi solarii special destinate acestor scopuri şi/sau în sistem irigat; cultivarea arbuştilor, plantelor decorative şi ciupercilor; exploatarea pepinierelor viticole şi pomicole şi altele asemenea;
Nu depuneţi declaraţie dacă aţi vândut produsele agricole obţinute după recoltare, în stare naturală, de pe terenurile agricole proprietate privată sau luate în arendă, către unităţi specializate pentru colectare, unităţi de procesare industrială sau către alte unităţi, pentru utilizare ca atare.
Obligaţii privind declararea:
În 30 zile de la începerea activităţii, depuneţi Declaraţia de înregistrare Formular 070.
Cu impunere pe bază de norme de venit:
În general, venitul net dintr-o activitate agricolă se stabileşte pe bază de norme de venit. Trebuie să depuneţi Declaraţia privind venitul estimat Formularul 220 în termen de 15 zile de la începerea activităţii. Până pe 25 mai depuneţi Declaraţia privind veniturile din activităţi agricole impuse pe norme de venit Formular 221.
Cu impunere în sistem real:
Puteţi opta pentru determinarea venitului net în sistem real (adică pe baza datelor contabile), printr-o cerere depusă până la 31 ianuarie. Atunci depuneţi şi Declaraţia privind venitul estimat Formularul 220. Până pe 25 mai, odată cu Declaraţia privind veniturile realizate din România Formularul 200 , depuneţi şi Formularul 220, dacă în anul anterior aţi avut pierderi sau apreciaţi că veţi avea venituri care diferă cu cel puţin 20% faţă de anul anterior.
Informatiile de pe adresa [ link extern ]
multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pfa adriana r adriana r Buna ziua, Sunt PFA, traducator autorizat. As dori sa stiu care este termenul depunerii acelei declaratii referitoare la venit la fisc. Si as mai avea o ... (vezi toată discuția)
Producator agricol x_vio_fr x_vio_fr Daca am certificat de producator agricol , ( legume-fructe) , pot sa comercializez  produsele intr-un  spatiu comercial ? Care sunt formalitatile de ... (vezi toată discuția)
Formularul 220 sau 221? suciugeorgeta suciugeorgeta Sunt in mare dilema: am facut un pfa ,caen 9602,norma de venit. Stia, ca se depune 220 dar la administratie mi s-a dat sa completez 221,este corect?? (vezi toată discuția)