avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodia copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodia copilului

traiesc in concubinaj cu un barbat de 4 ani de zile, din care a rezultat un copil trecut pe numele lui. situatia dintre noi sa stricat si am ajuns la despartire. nu vreau nici un ajutor banesc de la el dar as vrea ca nici el sa nu aiba acces la copil, avand o familie dezbinata.
Cel mai recent răspuns: Calina Sorescu , Mediator 08:59, 13 Martie 2012
conform NCC exercitarea autoritatii parintesti se face in comun de ambii parinti cu exceptia cazurilor cand unul dintre parinti are o influienta negativa asupra copilului (alcoolic, drogat, violent, etc). Locuinta minorului se va stabili insa la locuinta parintelui statornic.
daca tatal nu este decazut din drepturi prin hotarare judecatoreasca, ce vreti dvs. este practic imposibil
Nu puteti renunta la ajutorul material al tatalui privind cheltuielile de crestere si educare a copilului, acesta fiind un drept al copilului si nu al dumneavoastra. Chiar si in conditiile in care tatal ar fi decazut din drepturile parintesti, acesta nu va fi scutit de obligatia de a da intretinere copilului.
O zi placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poate să-și ia mama înapoi acasă copiii dați în plasament? acum are o situație materială bună Mihaela20feb Mihaela20feb buna ziua, prietena mea are 5 copii cu 2 barbati,3 copii cu primul si 2 cu al doilea. Problema este primul copil baiat 9 ani este luat de primul ... (vezi toată discuția)
Decaderea din drepturile parintesti omamica omamica buna ziua, Am mai scris in acest forum.as doi sa gasesc solutie la problema mea.Cum am mai scris am trait in concubinaj si din aceasta relatie a rezultat o ... (vezi toată discuția)
Caderea tatalui din drepturile parintesti roxiana88 roxiana88 buna ziua, am un copil de 4 luni si nu sunt casatorita cu forme legale cu cu tatal copilului dar copilul poarta numele tatalui.am fost angajata deci primesc ... (vezi toată discuția)