avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Salarizare auditor
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Salarizare auditor

Buna ziua!
In situatia in care o persoana (functionar public) a desfasurat activitatea de control financiar preventiv in anul 2010, si in salariul de baza al acesteia a fost introdusa suma compensatorie (cuantumul sporului pentru cfp din luna octombrie 2010), la efectuarea concediului de odihna, in 2012, cand o alta persoana desfasoara activitatea de cfp (care primeste 4 clase de salarizare suplimentare), persoana va fi reincadrata, cu salar de baza in care nu este inclus cuantumul sporului? Cand revine din concediul de odihna fac alta dispozitie de reincadrare, cu reintroducerea cuantumului sporului?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 16:58, 13 Martie 2012
Daca doar ii tine locul pe durata concediului de odihna, nu inseamna ca primeste si salariul celui pe care il inlocuieste. Nu avem de-a face cu o promovare temporara, ci doar cu o redistribuire de atributii, in conditiile HG 250/1992, asa ca onor colegul pe care a cazut beleaua va face si treaba sa si a celui inlocuit cu acelasi salariu.
Eu nu as face reincadrare ci doar as emite o decizie prin care s-ar majora salariul de baza al inlocuitorului cu 4 clase de salarizare doar pentru perioada in care il inlocuieste pe titularul cfp-ului (perioada de exercitare...), pe baza art. 20 alin. (4) din Legea nr. 284/2010.
Cuantumul sporului de cfp era de 25% pe cand inlocuitorul ar putea beneficia doar de un maxim de 10% iar la mizeriile de salarii actuale macar la atat sa putem folosi bataia aia de joc de lege de salarizare...:thumbdown:

Salariul de baza al titularului cfp nu se diminueaza in perioada concediului de odihna?
Pe durata concediului de odihna primeste o indemnizatie de concediu:

(1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul salariu functionar public ContSters240394 ContSters240394 Am ramas in ingrijire copil si cand m-am intors la munca in cadrul unei primarii, salariul mi-e diminuat. O anumita suma imi dau seama de unde provine, spor ... (vezi toată discuția)
Spor cfp martin77 martin77 1.Lucrez intr-o primarie inca din anul 2008.In 2011 am intrat in concediul de ingrijire copil. Cand m-am intors la munca, in 2013 noua dispozitie de ... (vezi toată discuția)
Cfp pt. inlocuitor MIHAELAsilvia MIHAELAsilvia Sunt consilier economic intr-o institutie publica si exercit atributii care implica acordarea vizei cfp, ca titular. La inceputul anului 2010 printr-un ordin ... (vezi toată discuția)