avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Actualizare capital social SA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Actualizare capital social SA

Daca aveti informatii despre nivelul capitalului social al SA - daca se modifica cei 25.000 EURO - ; de la ce data si in ce act normativ e prevazut?(2009-2011)
Stiam ca se actualizeaza din 2 in 2 ani , dar nu am aflat nimic pana acum.
Si ca idee, la curs evalueaza ORCT... ca s-a indeplinit aceasta conditie ?
Eu nu am gasit reglementat nimic , pana acum !
Capitalul social la SA-uri trebuie sa fie de minim 25.000 euro.alte reglementari nu am gasit.

Monitorul Oficial, Partea I nr. 953 din 27/10/2005 a fost publicata Legea nr. 302/2005 pentru modificarea si completarea Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale.
Conform noilor modificari, capitalul social al societatii pe actiuni si al societatii in comandita pe actiuni nu poate fi mai mic de 25.000 euro, in echivalent lei, calculat la cursul de schimb comunicat de Banca Nationala a Romaniei la data subscrierii.
In termen de un an de la data intrarii in vigoare (n.r. 30.10.2005) a prezentei legi, societatile pe actiuni si societatile in comandita pe actiuni la care nivelul capitalului social este inferior valorii de 25.000 euro, au obligaţia majorarii, potrivit legii, a capitalului social la o valoare de minimum 25.000 euro, in echivalent lei, calculat la cursul de schimb comunicat de Banca Nationala a Romaniei la data subscrierii.

De la data expirarii termenului prevazut mai sus, Oficiul National al Registrului Comertului va solicita tribunalelor dizolvarea societaţilor pe actiuni si a societatilor in comandita pe actiuni care nu si-au indeplinit obligaţia de majorare a capitalului social in limita prevazuta de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Microintreprindere Sori19 Sori19 Doresc sa cumpar(sa preiau) o microintreprindere, 1. ea trebuie sa aibe capital social de minimum 25.000 de euro (echivalent in lei) 2. administratorul poate ... (vezi toată discuția)
Capital social sa gecomi gecomi In octombrie 2005 a aparut Legea 302/2005 prin care se spune ca, "Capitalul SA si al SCA nu poate fi mai mic de 25.000 euro, in echivalent lei .......". Nu se ... (vezi toată discuția)
Societate pe actiuni ioanaviviana ioanaviviana Am o mare rugaminte: care este capitalul minim pentru infiintare, care este numarul de actionari, ce date trebuie sa mai cunosc pentru a infiinta o societate ... (vezi toată discuția)