avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Capital social SA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Capital social SA

In octombrie 2005 a aparut Legea 302/2005 prin care se spune ca, "Capitalul SA si al SCA nu poate fi mai mic de 25.000 euro, in echivalent lei .......". Nu se spune insa nimic de valoarea nominala a unei actiuni, care potrivit Legii 31/90 republicata, nu poate fi mai mica de 1.000 lei (vechi la data republicarii).

Sa inteleg de aici ca, capitalul social al SA si SCA este de 25.000 euro iar valoare nominala a unei actiuni nu poate fi mai mica de 0.1 RON?

Multumesc anticipat pentru lamuriri!

gecomi
www.odorizante.ro
georgiana@odorizante.ro
Cel mai recent răspuns: Valeriu Chirita , Avocat 09:22, 30 Martie 2006
valoarea unei actiuni nu poate fi mai mica de 0,1 lei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actualizare capital social sa Mary_A Mary_A Daca aveti informatii despre nivelul capitalului social al SA - daca se modifica cei 25.000 EURO - ; de la ce data si in ce act normativ e ... (vezi toată discuția)
Sa si societatea in comandita simpla melchior melchior Care este capitalul social minim pentru constituirea unor astfel de societati? ce particularitati exista pentru constituirea acestora? (vezi toată discuția)
Societate pe actiuni ioanaviviana ioanaviviana Am o mare rugaminte: care este capitalul minim pentru infiintare, care este numarul de actionari, ce date trebuie sa mai cunosc pentru a infiinta o societate ... (vezi toată discuția)