Un angajat, a venit azi, 13.03.2012 si a facut cerere "de incetare a contractului de munca, in baza art. 81 din CM" incepand cu data de 13.03.2012.
Cererea a fost aprobata, decizia de incetare s-a facut cu 55b nu cu 81.7., este ceva gresit?
Am ales aceasta varianta deoarece nu vreau ca acest angajat sa se razgandeasca asupra demisiei, (el a refuzat sa dea nota explicativa in procedura de cercetare disciplinara initiata pe data 05.03.2012, conducerea firmei acceptand sa incheie amiabil relatia contractuala cu el, prin acordul partilor) Poate el sa conteste art. cu care i s-a facut incetarea?
incetarea cu acordul partilor se face in baza unei cereri din partea angajatului sau a angajatorului, sau care ajunge primul la hartie...? eu stiu ca incetarea cu acordul partilor se face, la cererea angajatului de incetare a activitatii, la data cand ii convine si angajatorului. acesta din urma o incadreaza la articolul corect.... nu vine angajatul azi, cere sa i se inceteze contractul tot azi, in baza art.x si e dreptul lui sa oblige angajatorul sa respecte articolul ... e abuz chiar.
Nu este niciun abuz.. din ce ati ostat in primul mesaj reiese clar ca angajatul a solicitat incetarea c.i.m. prin demisie art.81 si nicidecum cu acordul partilor asa cum ati specificat dvs ....
Nimeni nu v-a obligat sa incetati c.i.m. cu acordul partilor asa cum ati postat ... scrie undeva ca incetarea c.i.m. cu acordul partilor se face numai in baza unei cereri din partea salariatului ? ... din cate cunosc Codul muncii nu reglementeaza o astfel de procedura...
am inteles, am sa revin asupra incadrarii.
imi puteti spune unde scrie ca angajatorul trebuie sa aprobe retractarea demisiei, in caz ca el face acest lucru?
Nu intelegeti ca este obligatorie aprobarea de catre angajator a revocarii demisiei de catre angajat ... Demisia poate fi revocată în mod expres cu acordul angajatorului înaintea expirării termenului de preaviz sau în mod tacit, prin continuarea activităţii după expirarea termenului de preaviz, sunt solutii acceptate de catre dictrina sau de jurisprudenta.
Demisie
alphinista
buna ziua va rog sa-mi raspunde-ti daca puteti sa ma ajutati intr-o problema.lucrez la o firma cu un contract de munca pe termen nedeterminat.am depus demisia ... (vezi toată discuția)