avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... transcriere certificat de casatorie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

transcriere certificat de casatorie

Buna seara,

As dori sa stiu cum se face transcrierea la noi in tara a unui certificat de casatorie incheiat in Spania in urma cu 9 ani...Care este procedura si cat timp dureaza?

va multumesc!
Cel mai recent răspuns: danaru , utilizator 23:16, 7 Iunie 2012
Cererea de transcriere a certificatului de casatorie se depune la primăria în raza căreia a avut sau are domiciliul stabil titularul actului, cetăţean român.

1. Certificat de căsătorie original din străinătate şi copie xerox (după caz, cu apostilă sau supralegalizare);
2. Traducere legalizată la un notariat public din România;
3. Act de identitate titular;
4. Certificate de naştere soţi şi copii xerox;
5. Dovada desfacerii căsătoriei anterioare, după caz;
6. Procură specială, în original – dacă solicitarea se face prin împuternicit, redactată la un notar în România sau la un notar în străinătate (caz în care va fi apostilată sau supralegalizată), sau redactată la Consulatele României din străinătate;
7. Traducerea procurii, legalizată;
8. Copie xerox după actul de identitate al mandatarului.
Ati putea sa-mi spuneti daca libretul de familie (Libro de familia ) din Spania, e totuna cu certificatul de casatorie? Am fost rugata sa ma interesez de unele formalitati, insa, in locul unui certificat de casatorie mi s-a dat un libret de familie. E suficient?

va multumesc
Nu . Trebuie obligatoriu sa aveti un certificat de casatorie, ori un extras dupa actul de casatorie neaparat apostilat. Si aveati obligatia sa faceti transcrierea in termen de 6 luni de la casatorie. Va puteti adresa si ambasadei ori consulatului.
Transcrierea de care imi spuneati nu s-a facut...desi casatoria s- a incheiat in urma cu 9 ani in spania...Ce urmari are acest fapt? Asta inseamna ca ei nu figureaza casatoriti in Romania?...Si atunci?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transcriere certificat de nastere thailandez in registru de stare civila dorin_severin dorin_severin Sunt casatorit cu un cetatean thailandez , acum locuim in Romania si avem un copil de 3 ani si 8 luni . Copil a fost inregistrat cu numele mamei dar anul ... (vezi toată discuția)
Carte identitate permis pasaport cristianjuvete cristianjuvete Buna ziua, Am efectuat o casatorie in strainatate intre cetatean sud african si cetateanca romanca. Certificatul de casatorie (unnabriged) a fost emis de ... (vezi toată discuția)
Transcriere certificat de nastere sonia.maria sonia.maria Ce demersuri trebuie facute de ofiterul de stare civila in cazul transcrierii unui certificat de nastere privind un copil care provine dintr-un parinte roman ... (vezi toată discuția)