avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... omisiunea sesizarii organelor judiciare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

omisiunea sesizarii organelor judiciare

daca cineva iti ofera mita si tu lucrezi ca functionar trebuie sa-l denunti ? daca nu faci asta poti fi acuzat de omisiunea sesizarii organelor judiciare ? multumesc.
spui ca nu ai inteles ca persoana iti ofera mita, in caz contrar ai fi acceptat-o :))
nu, infractiunea nu exista in astfel de cazuri.
Nu , insa daca mituitorul ar putea demonstra faptul ca v-a oferit mita si dvs. ati acceptat sau doar nu ati respins propunerea, ati putea fi cercetat pentru luare de mita.Pentru ca mituitorul se poate autodenunta , conform legii , si nu va pati nimic .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dare de mita si luare de mita valerklim valerklim Buna seara!O sa va rog ceva cam dificil cred si cu siguranta voi avea nevoie de un avocat bun pentru ce voi face!Care ma poate ajuta astept mesaj!Uitati care e ... (vezi toată discuția)
Coruptie anamariaana anamariaana care este, dupa parerea voastra, diferenta intre dare de mita si luare de mita (nu definitia lor din C.P.) ? (vezi toată discuția)
Un sfat anamariacelik anamariacelik paote cineva sa-mi spuna o cale de arecupera o suma data unei persoane pentru un serviciu neefectuat? mai explicit: o anume persoana angajata la pompieri s-a ... (vezi toată discuția)