avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Imprumut firma de la persoane fizice
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Imprumut firma de la persoane fizice

Buna ziua,
O societate poate imprumuta de la 3 persoane fizice cate 10.000 euro?
Multumesc!
Sigur ca da, o societate poate imprumuta bani de la persoane fizice pe baza unui contract de imprumut incheiat intre parti. Se vor stipula suma imprumutata, modalitatea de restituire a acesteia, cu scadente in cazul platilor esalonate sau data restituirii intregii sume.
Se va mentiona daca suma imprumutata este purtatoare de dobanda si procentul. Clauze in cazul in care banii nu vor fi returnati. Eu as legaliza acest contract daca as fi persoana fizica.

In contabilitatea societatii se inregistreaza in creditori diversi-cont 462, cu analitice distincte pentru fiecare suma imprumutata de la fiecare persoana, la cursul valutar din ziua incasarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de imprumut kontesa kontesa Buna ziua! O persoana fizica poate acorda imprumut unei persoane juridice fara alte pretentii financiare?(de exemplu dobanda) in ce conditii? exista un cadru ... (vezi toată discuția)
Depunere numerar in banca sotie administrator p_orsyka p_orsyka Buna ziua, imi spuneti va rog ce parere aveti despre speta urmatoare: Sotia administratorului depune numerar in banca...in loc de administrator. Sotia nu ... (vezi toată discuția)
Imprumut acordat de actionar societatii Cata_68 Cata_68 Un actionar semnificativ al societatii acorda imprumut purtator de dobanda societatii. Se poate folosi contul 4551 - Actionari/asociati-conturi curente? ... (vezi toată discuția)