avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Certificat medico-legal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Certificat medico-legal

Buna seara. Vreau sa stiu si eu in cat timp trebuie scos un certificat medico-legal in cazul care cineva este lovit de un autoturism si nu a fost internat, medicii spunand ca nu sunt probleme dar persoana respectiva simtind-se destul de rau.
O a 2-a intrebare este cate zile de ingrijri medicale trebuie sa contina certificatul medico-legal , ca sa poti da in judecata pe cel care te-a accidentat?

Multumesc foarte mult!
Cam in 30 de zile parca medicul legist poate elibera certificatul medico legal .
Pentru ca fapta soferului sa poata fi incadrata juridic intr-una dintre infractiunile contra integritatii fizice a persoanei, ar trebui sa fie cel putin 20 de zile-loviri si alte violente, cel putin 60 de zile -vatamare corporala si peste 60 de zile vatamare corporala grava .
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala claudiuRr claudiuRr Totul s-a intamplat in fata unei discotecii unde un prieten de-al meu era agresat de mai multi tineri printre care si patronul discotecii, eu m-am bagat pentru ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa-nelamurire danieln danieln buna, as dori daca se poate un sfat cu privire la urmatoarea problema: in urma cu o luna, am pierdut controlul autoturismului din cauza unei gropi si am ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca partea vatamata refuza sa mearga la iml? catalin05 catalin05 Accident rutier: 4 victime: 1. vinovatul... 2. 50 de zile ingrijiri medicale de la IML, a declarat ca nu depune plangere = rezolvat :) 3. taieturi pe ... (vezi toată discuția)