avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... PIERDERI DE APA
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

PIERDERI DE APA

Cum se calculeaza ( la suprafata utila sau la numar de persoane) pierderile de apa la apartamentele din bloc si care este procentul maxim legal care se poate calcula la pierderi? Precizez ca avem apometru pe scara blocului si toate apartamentele au apometre.
Cel mai recent răspuns: calin felicia , utilizator 22:22, 17 Martie 2012
Pierderile de apa se pot calcula in functie de:
- nr. persoane;
- cota parte indiviza (suprafata);
- consum;
- o varianta combinata intre cele enumerate mai sus.
Nu exista un procent maxim; diferenta intre contorul de bransament si totalul citirilor individuale se imparte in functie de modul de repartizare stabilit de Comitetul Executiv sau de catre Ad. Gen.
Intr-adevar, daca procentul de asa zise pierderi este mai mare de 10% trebuie facute anumite verificari .
In partea dreapta a acestei pagini la "Documente utile" gasiti un Regulament de gestionarea apei in asociatia de proprietari.
Acest model poate fi adaptat situatiei concrete din fiecare asociatie si adoptat de comitetul executiv.
Va multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se repartizeaza pierderile de apa? znicolae9 znicolae9 Asociatia de proprietari a blocului in care locuiesc repartizeaza pierderile de apa in mod egal pe apartamente. Este corect? Personal mi se pare incorect ... (vezi toată discuția)
Repartizarea diferentelor de apa veracuciula veracuciula Ce se poate face in cazul in care unii vecini nu dau citirea contorului de apa iar noi ceilalti suntem obligati mereu sa platim pierderile de apa chiar daca ... (vezi toată discuția)
Probleme cu asociatia dani..mih dani..mih Buna ziua, De cand m-am mutat in blocul in care locuiesc (3 ani)am mereu nentelegeri cu asociatia de proprietari.problema mea consta in; -Aproape la 2 -3 ... (vezi toată discuția)