avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum se repartizeaza pierderile de apa?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum se repartizeaza pierderile de apa?

Asociatia de proprietari a blocului in care locuiesc repartizeaza pierderile de apa in mod egal pe apartamente.

Este corect?

Personal mi se pare incorect deoarece fiecare apartament are consum diferit de apa , asa cum arata apometrele , iar numarul de persoane este diferit de la un apartament la altul, deci este evident ca acest sistem de calcul favorizeaza ap. cu consumuri mai mari de apa.
Ultima modificare: Vineri, 25 Ianuarie 2013
elga50, moderator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 08:21, 25 Ianuarie 2013
Cauzele diferentelor de apa sunt mai multe:

- pierderi de apa propriu-zise de la conducte fisurate;
- avarii;
- diferenta de clasa de precizie intre apometrele din apartamente (clasa A de precizie inferioara) si contorul de bransament (clasa C, de precizie superioara). In apartamente daca exista instalatii defecte, curg robinetele la fir de apa, curg wc-urile la fir de apa, aceste pierderi nu sunt masurate de apometru;
- pozitia gresita de montare a apometrului. Producatorul indica pozitia in care trebuie montat acesta in plan orizontal sau vertical pentru ca inregistrarea consumului sa fie corecta cat de cat.
- diferenta de data de citire a apometrelor intre apartamente, dar si fata de data de citire a contorului de bransament.
- declararea fara zecimale a consumului, citirea eronata a apometrului, nedeclararea consumului si estimarea de catre administrator a unui consum mai mult sau mai putin real la unele apartamente.

Toate aceste cauze duc in mod obiectiv la crearea unei diferente de consum intre ce declara sau li se estimeaza locatarilor si consumul citit la bransament si deci facturat.

In fiecare asociatie aceste diferente sunt repartizate in baza unui regulament stabilit de comitetul executiv.

Impartirea este destul de aproximativa pentru ca nu se poate sti in ce proportie fiecare din cauze determina aceste diferente.

In unele asociatii aceste diferente se repartizeaza in functie de cota-parte indiviza, in altele in functie de consum, in altele in functie de numarul de persoane, iar in altele, cum e cazul dv., se impart in mod egal intre apartamente, dar in fiecare din aceste moduri de repartizare aproximarea este la fel de arbitrara.

Conform HG 1588/2007 art 17 -1 al b
Comitetul executiv emite daca este cazul,decizii scrise privind regulile pentru ducerea la indeplinire s hotararilor adunarilor generale si pentru respectarea prevederilor legale,a statrutului si a acordului de asociere,precum si alte decizii ce privesc activitatea asociatiei de proprietari


Diferentele de apa se pot repartiza pe numar de persoane, pe cota indiviza, proportional cu consumul contorizat individual...
Comitetul executiv poate adopta un regulament in care sa combine toate aceste metode.
La "Documente utile",fereastra din dreapta,gasiti model de repartizare diferente utilitati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizarea diferentelor de apa veracuciula veracuciula Ce se poate face in cazul in care unii vecini nu dau citirea contorului de apa iar noi ceilalti suntem obligati mereu sa platim pierderile de apa chiar daca ... (vezi toată discuția)
Apometre plus pierderi alex_tz2000 alex_tz2000 Buna ziua! Am apometre apa calda si apa rece. De luna trecuta administratorul a inceput sa puna lunar si o cantitate suplimentara de metri cubi apa rece si apa ... (vezi toată discuția)
De ce platesc pierderile de apa, daca am apometre traianp traianp Buna ziua De cateva luni ma confrunt cu urmatoare situatie in cadrul asociatiei de proprietari unde locuiesc la apa rece sunt incarcat in fiecare luna cu 1, ... (vezi toată discuția)