avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Insotitor pentru persoana cu Parkinson
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Insotitor pentru persoana cu Parkinson

BUNA ZIUA
Ma numesc Iulian Ciovica si sunt in pensie de invaliditate gradul 2 cu handicap accentuat de 8 ani iar boala avanseaza astfel incit nu ma mai pot deplasa neinsotit si nu ma mai pot descurca singur si va rog sa-mi spuneti daca pot obtine pe baza legii un insotitor si care este aceasta (de la A.N.P.H.)
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 14:24, 18 Martie 2012
Atata vreme cat nu veti fi incadrat in gradul I de handicap grav, cu insotitor, nu puteti beneficia, in conditiile legii de asistent personal.
@SCHEI,

Cf. Legii 448/2006:

Art. 35. - Persoana cu handicap grav are dreptul, în baza evaluării sociopsihomedicale, la un asistent personal.

De asemeni,cf. Legii263/2010:

Art. 77
(1) Pensionarii de invaliditate incadrati in gradul I de invaliditate au dreptul, in afara pensiei, la o indemnizatie pentru insotitor, in cuantum fix.


Cum dvs. nu sunteti incadrat la handicap grav, si nici nu sunteti pensionar de invaliditate gr.I,nu puteti beneficia in prezent de insotitor,sau indemnizatie de insotitor ,cf.reglementarilor amintite mai sus.

Puteti solicita in schimb ,la cerere,revizuirea medicala pt. schimbarea gradului de invaliditate,daca starea sanatatii s-a agravat intre timp si sa nu mai asteptati revizuirea periodica a pensiei la care sunteti convocat.
Ultima modificare: Duminică, 18 Martie 2012
ContSters136493, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este diferenta intre asistent personal si insotitor? karmyna karmyna mama mea a primit recent(dupa doua luni de depunere al dosarului), certificatul de handicap grav grad 1 cu asistent personal. ma intereseaza care este ... (vezi toată discuția)
Persoana cu handicap grav, doresc semnare contract de munca. rcristea67 rcristea67 Buna ziua, Sunt o persoana cu handicap grav, am o pensie de invaliditate, indemnizatie de insotitor si mai primesc si indemnizatea de incadrare in grad de ... (vezi toată discuția)
Drept la un asistent social hspinache hspinache Buna ziua , Nu stiu daca pun problema corect in categoria de forum.; daca nu , rog sa fiu redirijat. Problema : un batrin , 84ani , cu diagnostic de ... (vezi toată discuția)