avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... ecotaxa
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

ecotaxa

Buna ziua,
E aproape 1 ian.2009 si am o multime de intrebari. Cum aplicam ecotaxa? La intrarea in firma a pungilor calculam 0,20 lei la toata cantitatea de pe factura, sau in ritmul in care ies? Dar pungile de reclama pe care le dam cadou, ca ambalaj la produsul cumparat? Platim si pentru ele? Si afisul din magazin - sa arate cum? Ar fi suficient: ,,Legea 25/2008 - 0,20 lei/punga"? Ajutati-ma, va rog! Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Hermon , utilizator 13:15, 18 Ianuarie 2010
Buna ziua
Am vazut mesajul dumneavoastra. Conform legislatiei Legea 196/2005, si a ordonantei 25/2008, platesc ecotaxa doar producatorii si importatorii de pungi din plastic, ceilalti nu , dar sunt obligati sa afiseze anuntul cu ecotaxa in valoare de 0.20 lei la loc vizibil si atunci cand vand plase sa inregistreze ecotaxa in mod distinct pe bon.
Asta-i tot.
Sper ca v-am fost de ajutor
Buna ziua ,

Se pare ca D-nii de la Garda Financiara nu interpreteaza astfel normele , in unele controale facute , ei au amendat retailerul care are afisat pe bonul de la casa de marcat "ecotaxa" , de fapt contravaloarea pungii , si l-au obligat sa vireze aceasta valoare la Fondul de mediu .Este corect?

Buna!

Mai stie cineva ceva de ecotaxa pentru pungile/ sacosele de plastic? De curand am auzit ca s-ar fi suspendat, cel putin temporar, dar nu am gasit informatii concrete legate de acest lucru.

Multumesc.
Buna ziua!

Stie cineva dc. pt. pungile/ sacosele de plastic in afara de ecotaxa trebuie sa platim inca ceva, am auzit ca din 2010 in afara de ecotaxa trebuie platit inca 0,2 ron/punga
(Sper, ca persoana care mi-a zis, n-a inteles bine.)

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de mediu - pungi plastic raisacristina raisacristina Buna seara, Conform OG 25/2008 trebuia publicata metodologia de calcul a contributiilor si taxelor datorate la fondul de mediu. Ma interseaza prevederea ... (vezi toată discuția)
Eco taxa Alesio Alesio Buna ziua, Am achizionat mai multe pungi oxo-biodegradabile , furnizorul de la care le-am luat a atacat in instanta decizia privind aceasta eco taxa si pe ... (vezi toată discuția)
Taxa pe ambalaje de desfacere hipland hipland Buna, importam pung pentru panificatii. Desfacere, ambalare paine, crornuri a.m.d. Cum se calcueaza \"ecotaxa\"? Se plateste ecotaxa?#-o (vezi toată discuția)