avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... datorie inventata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

datorie inventata

Buna,
Vreau sa ma ajutati va rog...o persoana pretinde ca mi-a dat o suma consistenta de bani in anul 2010,ca are extrase bancare...martori inventati..ma rog si ma cheama in instanta sa ma judec pentru inselaciune.
Este posibil asa ceva? Chiar nu au unele persoane rusine??? Am stat impreuna cu aceasta cam 1 an jumate...prieteni,dar acum vazand ca m-a pierdut probabil...invoca o datorie din 2010 pe care sincer sa fiu..nu mi-a dat-o.
Spune ca are extrase bancare ale sumei..ma rog.
Ce este de facut in acest caz? Domnul politai ma cheama la dansul si-mi spune sa-i dau fetii banii ca am inselat-o...ca are deja martori,extrase,etc.
Daca asa merge in romania...atunci o sa ma gandesc tare de tot sa-mi construiesc propria afacere,punand in capul celor ce-mi vin mie in minte sume de bani...cu martori si extrase din banci...slava cerului am si eu.
Multumesc pentru sfaturi.
eu intreb,daca aveti dosar penal,ar trebui sa aveti si un numar de dosar sau lucrare penala,la procuror ati fost citat si audiat, ce calitate aveti in acel dosar,invinuit,inculpat?
din cate stiu eu,punerea in miscare a unei actiuni penale se face in baza unei rezolutii scrise.
faptul ca ati fost chemat la decalaratii nu insemana ca s-a pus in miscare actiunea penala impotriva dvs.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Martie 2012
alex3x, utilizator
Iar politistul fiind din comuna/cunostinte,prieteni, va forteaza mana prin intimidare. Daca dosarul era beton"", politistul trimitea deja dosarul la procuratura/judecatorie pe baza plangerii d-rei. Dosarul fiind slabut", incearca pe intimidare. Contracteaza un avocat care sa desfiinteze plangerea din fasa direct de la politie(sa nu mai ajunga la judecatoruie).Curios este si fara logica, faptul ca , dvs. desi erati impreuna , ea, spune ca va dat banii in prezenta nustiu carei persoana/e. Asta este chiar veriga slaba din dosar si puteti demonstra ca martorii sunt mincinosi. Un cuplu nu se imprumuta cu bani in przenta martorilor, daca va dat vreodata bani in prezenta nustiu cui, nu demonstreaza nimic, erati un cuplu. Dar probabil ca, tatal fetei este suparat pe dvs. ca vati despartit de fata si acum vrea recompesa timpului , banilor cheltuiti cat a fost cu dvs. Se poate desfiinta jocul tatalui si a politistului dar numai cu un avocat. Astfel de jocuri/speculatii, trebuiesc gasite verigile lipsa si demonstrate juridic/legi si asta de avocat. Nu sunt jurist dar am avut ocazia sa urmaresc un astfel de proces. Judecatorul a ajuns la concluzia ca dosarul nu dmonstreaza decat razbunarea reclamantului pentru ca a fost parasit si vrea despagubire in formula, financiara/morala.etc. Faptul ca ea, a primit bani de la mama sa, nu demonstreaza nimic, ea a primit , nu dvs. Martorii ii desfiintati ca fiind partinitori/mincinosi / platiti. Tot avocatul va gasi""chichita"".
ionescumaria a scris:

Aveti dreptate se poate constitui parte civila. Dar daca in schimbul predarii banilor(dovedit doar cu OP mandat postal sau contract) , acela i-a promis ceva si nu a mai facut intruneste elementele unei infractiuni.

Mda, i-o fi promis c-o va duce la facultate cu masina lui personala ...:D, sau poate i-a promis ca-i face un copil si omul s-a razgandit (avand un copil, studenta avea pe 2 ani de zile, asigurata taxa de facultate, fara sa munceasca):P
Un lucru nu este clar pentru unii utilizatori, si-anume ca studenta, ca multe altele, incearca sa traga bani de pe userul nostru, stiut fiind faptul ca el lucrase in Spania mai multi ani, avand portofelul destul de burdusit cu €.
Oricare dintre noi, putem reclama pe oricine ca i-am dat bani si ... trebuie sa ni restituie, probabil cu dobanda si penalitati, pentru perioada cat s-a folosit de bani.#-o.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

........................................
................................................................
Majoritatea procurorilor nu sunt corupti.

Cu certitudine, majoritatea procurorilor nu sunt corupti, ci doar coruptibili, iar ca dovada stau capetele procurorilor si judecatorilor, care cad unul cate unul, in plasa(de stele) procurorilor DNA.
Rezolutiile proaste si gresite date de unii procuriri, intareste banuiala ca ei sunt corupti. Din 5 procurori, 3-4 sunt corupti, iar printre ei se poate afla si cate un prim-procuror.
Din cauza ca romanii sunt cei mai mari evazionisti, statul roman a umflat intr-o oarecare masura taxele si impozitele care trebuiesc platite de noi toti, lucru care nu-i deranjeaza deloc pe cei care fac venituri, dar nu le declara.
Exista cineva pe acest forum, care sa ridice mana sus precum ca el sau ea nu a "pacalit" statul roman niciodata ?
De aceea nu sunt bani la buget, din vina exclusiva a noastra, a tuturor, iar el, statul roman trebuie sa acopere unele cheltuieli prin masuri de austeritate, dure.
Mana de oameni nemultumiti este evident cu mult mai mica decat majoritatea care nu-si declara veniturile, la fel cum este si cu aceasta studenta, care cu certitudine, banii din cont nu au trecut prin registrele fiscului sau al altei institutii care se ocupa de colectarea taxelor si impozitelor.
Vrem schimbare, adica vrem sa punem in fruntea tarii, persoane care ar tolera si mai mult evaziunea si coruptia.

Asta e poporul roman, din pacate.
Buna ziua.Daca am inteles eu bine din acest caz,oricine poate acuza pe oricine ca i-a dat bani doar pe baza unui extras de cont.Adica daca eu cer un extras de cont de la banca azi , maine sau chiar azi , il pot acuza pe prietenul meu ca i-am imprumutat bani dar nu mi i-a inapoiat.Mi se pare asa de usor sa-i faci rau cuiva doar pt ca te-a parasit cu un simplu extras de cont.Eu cred ca aici e vb doar de razbunare si de intimidare din partea reclamantei care se foloseste de politistul ( care fiind din aceeasi comuna este clar ca-i va tine parte) ce face exces de zel pt a nu ramane cu un dosar neterminat.Cred ca un avocat este cel mai in masura sa demonteze toate acuzatiile ce i se aduc si asta cu foarte mare usurinta pt ca nu mi se par solide probele reclamantei.

Alte discuții în legătură

Polițistul de caz nu a prezentat procurorului, de mai bine de un an, sesizările mele privind declarațiile false din dosar. ce pot să fac împotriva lui, cum e mai bine? soparla62 soparla62 La data de 07.08.2017 am depus la parchet o plangere penala privind falsul intelectual conform art.321 Ncp. Plangerea a fost trimisa la politie, politistul a ... (vezi toată discuția)
Din victima,acuzat? gabriel1980 gabriel1980 Buna ziua.Anul trecut (iunie 2012)am fost lovit cu o piatra in cap de cumnata mea,aflandu-ma in fata locuintei ei,pe spatiu public.Am scos de la IML un ... (vezi toată discuția)
Declaratia mincinoasa in cercetarea penala bukinst bukinst Constituie infractiune declaratia mincinoasa facuta de parat, politistului care-l cerceteaza si in baza careia politistul propune NUP iar procurorul mentine ... (vezi toată discuția)