avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... datorie inventata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

datorie inventata

Buna,
Vreau sa ma ajutati va rog...o persoana pretinde ca mi-a dat o suma consistenta de bani in anul 2010,ca are extrase bancare...martori inventati..ma rog si ma cheama in instanta sa ma judec pentru inselaciune.
Este posibil asa ceva? Chiar nu au unele persoane rusine??? Am stat impreuna cu aceasta cam 1 an jumate...prieteni,dar acum vazand ca m-a pierdut probabil...invoca o datorie din 2010 pe care sincer sa fiu..nu mi-a dat-o.
Spune ca are extrase bancare ale sumei..ma rog.
Ce este de facut in acest caz? Domnul politai ma cheama la dansul si-mi spune sa-i dau fetii banii ca am inselat-o...ca are deja martori,extrase,etc.
Daca asa merge in romania...atunci o sa ma gandesc tare de tot sa-mi construiesc propria afacere,punand in capul celor ce-mi vin mie in minte sume de bani...cu martori si extrase din banci...slava cerului am si eu.
Multumesc pentru sfaturi.
avocat_lascoschi@yahoo.com
Domnule avocat, daca si eu sustin si "aduc" martori (fie ei si mincinosi), precum v-am dat 10.000? cu titlu de imprumut, fara acte doveditoare, bineinteles, atunci inseamna ca domnia voastra imi este dator, si trebuie sa ma folosesc de orice mijloace ortodoxe sau mai putin ortodoxe, pentru a recupera acei bani de la dvs. ?
Chiar daca sunteti un avocat renumit, puteti cadea in aceasta capcana, pentru ca mintile diabolice ale unor concetateni de-ai nostri, nu au scrupule si nici Dumnezeu.
Referitor la politist, probabil nu urmariti indeaproape sistemul M.I, ca altfel ati remarca incompetenta incalificabila a multor politisti, care in loc sa respecte legea, dimpotriva, o incalca, favorizand de cele mai multe ori infractorul ... pentru o anumita suma de bani sau alte foloase necuvenite.
E logic ca un politist nu ar incalca drepturile dvs., recunoscut ca fiind avocat, dar nu acelasi lucru il putem spune si despre restul cetatenilor, care in mare parte, se lasa "calcati in picioare" chiar de cei care trebuie sa vegheze si sa aplice legea, ca un tot unitar.
Intr-o Romanie in care si politistul, si judecatorul si procurorul fac front comun cu infractionalitatea, direct sau indirect, prin toleranta lor de a se produce asemenea fapte. nu putem decat sa asistam uneori, neputinciosi cum justitia NU-SI face treaba.
Cand politistul, judecatorul, procurorul vor respecta legea, atunci putem vorbi despre un stat de drept, dar cand o parte dintre aceste segmente incalca legea, fiind anchetati si condamnati, nu mai putem vorbi despre un stat de drept in Romania.

O zi buna.
Ultima modificare: Joi, 22 Martie 2012
Gabriela Mihai, Avocat
vasile florin

extrase ca...ce? ca a scos niste bani dintr-un cont?

ma voi v-ati pierdut simtul ratiunii....
Gabriela Mihai, Avocat
Nu veti pati nimic; luati-va un avocat foarte bun si veti scoate adevarul la iveala. Se intampla nu numai cu datorii inventate, dar cazezi pe cineva in casa timp de un si-ti fura copiile actelor de casa si de mosteniri si din anul 1992, de cand a facut asta si-a facut o fixatie la adresa mea ; mi-a facut multe necazuri ea si cu unchiul ei, amandoi sunt ofiteri sri-ea-maior-bolnava de schizofrenie si el general sri . Din 1992 si pana in prezent ma hartuie; eu mutandu-ma din Bucuresti in Constanta, s-au mutat si ei in Constanta cu tot neamul lor adus din Razvad si ma hartuie si in prezent. Cum ar fi sa treceti din 1992 si pana in prezent prin ce trec eu. Aceasta femeie - pe numele ei din ........................; casatorita in Bucuresti cu ............................;fiind profesoara de religie in Bucuresti la............................-a batut un elev acolo si nu a mai avut dreptul sa profeseze in Bucuresti; din 2007 s-au mutat cu tot neamul in Constanta si profeseaza ca profesoara de engleza-asistent universitar sub numele .................................. avand ea, el si neamul lor fiecare cate 300 de nume; 300 de case in oras si tot atatea masini pe fiecare nume. Vor sa puna mana si pe apartamentul de 2 camere din Constanta................................................... Acesti doi indivizi din Razvad-Dambovita au nenorocit Razvadul cu porcariile facute acolo; Bucurestiul si acum Constanta, impreuna cu neamurile lor aduse din Razvad Dambovita.
Ultima modificare: Vineri, 23 Martie 2012
Gabriela Mihai, Avocat
reludd a scris:

vasile florin

extrase ca...ce? ca a scos niste bani dintr-un cont?

ma voi v-ati pierdut simtul ratiunii....

Observ ca nu se intelege nimic.
Nu conteaza cine a scos banii ci ceea ce s-a intaplat cu ei...ulterior...
Acolo se pare ca exista problema.
Daca se sustine ca el a scos banii fara sa existe dovezi in acest sens nu se va putea dovedi...ceea ce insemna ca este nevinovat.

Cazurile concrete se rezolva in concret, stiindu-se exact in ce consta invinuirea.
Adica ceea ce a facut persoana.
Probele trebuie si ele examinate.
In general, de aceste aspecte se ocupa organele de ancheta penala, avocatii ( daca exista-adica daca sunt angajati) si instantele de judecata, care analizeaza tot in functie de ceea ce sustine acuzarea si de ceea ce sustine apararea ( adica avocatul daca exista).

Daca s-a dovedit ca banii au existat este un pas inainte pentru acuzare.
Daca nu s-ar dovedi ca banii au existat...avocatul se poate descurca la un mod inteligent sa isi apere clientul chiar daca banii ar fi existat.
Diferentele sunt adesea foarte mici intre vinovatie si nevinovatie...
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
inca o data,ca sa fiu inteles...
reclamanta a scos din contul sau personal sume de bani,aici fiind vorba de o suma de peste 1.000 euro,bani primiti de la mama dansei din strainatate.
eu,fiind prietenul ei,am locuit impreuna..nu am avut nevoie de 1 euro de la ea,munceam in strainatate,am masina de 20.000 de euro..nu am nevoie de 1 euro de la ea...din contra,eu am ajutat-o extrem de mult,sa-si achite taxe de examene...chirii,etc.
ne-am despartit deoarece dansa,si-a gasit pe altcineva...eu,fiind in strainatate cu munca mea...si,am ramas prieteni buni.
dupa 2 ani de zile..deci din 2010 si pana astazi,fetitza respectiva nu a gasit timp sa ma reclame..pana astazi..2012..ca,chipurile mi-a dat "O SUMA DE BANI" in prezenta nu stiu caror martori.
politaiul corupt si fara 5 clase..ma ia sa-i declar prin intimidare...ca am luat bani de la ea,si sa incheiem balciul..ca eu si asa am bani,sa terminam totul.
ma intreb acum..de ce este el..domnul politist foarte sigur de asta?...ca am luat eu banii??? este si procuror dansul...judecator? citeste in stele??? asta e sistemul din romania..de aceea mi-am pus un avocat super bun,si..domnul politist da din colt in colt...neavand probe,spune ca nu mai trimite plangerea in instanta..ca e de fapt "CAPRA CU 3 IEZI"..neavand destule dovezi.
i-am dat eu in judecata pe dansa...tatal dansei si martorul mincinos,care de altfel nu ma cunoaste.
va multumesc tuturor pentru sfaturi...voi fi foarte atent de acum,cu cine-mi impart camera.
stima si respect.

Alte discuții în legătură

Polițistul de caz nu a prezentat procurorului, de mai bine de un an, sesizările mele privind declarațiile false din dosar. ce pot să fac împotriva lui, cum e mai bine? soparla62 soparla62 La data de 07.08.2017 am depus la parchet o plangere penala privind falsul intelectual conform art.321 Ncp. Plangerea a fost trimisa la politie, politistul a ... (vezi toată discuția)
Din victima,acuzat? gabriel1980 gabriel1980 Buna ziua.Anul trecut (iunie 2012)am fost lovit cu o piatra in cap de cumnata mea,aflandu-ma in fata locuintei ei,pe spatiu public.Am scos de la IML un ... (vezi toată discuția)
Declaratia mincinoasa in cercetarea penala bukinst bukinst Constituie infractiune declaratia mincinoasa facuta de parat, politistului care-l cerceteaza si in baza careia politistul propune NUP iar procurorul mentine ... (vezi toată discuția)