avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 324 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Sediu social - problema delicata. Solicit ajutor!
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Sediu social - problema delicata. Solicit ajutor!

Buna ziua! Sunt pe cale de a infiinta o societate comerciala tip SRL si intampin o problema vis-a-vis de sediul social. Doresc ca viitoarea firma sa aiba sediul social in apartamentul unde locuiesc dar: apartamentul nu este intabulat , parintii sunt decedati iar eu si sora mea, mostenitorii apartamentului inca nu am dezbatut mostenirea. Ca si acte avem contractul de vanzare cumparare cu fostul ICRAL si certificatele de deces ale parintilor. In aceste conditii pot aduce la Registrul Comertului un contract de comodat intre mine si sora mea (ca viitori proprietari) si firma mea? Ce acte trebuie sa prezint? Mi se pare absurd sa nu pot infiinta o firma la mine acasa doar pt ca inca nu am dezbatut mostenirea. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: anamaria01 , utilizator 19:59, 14 Decembrie 2008
Iata o solutie.
Ai putea sa declari la Directia Taxe si Impozite noii proprietari cu certificatul de mostenitor si contractul vechi.
Ei vor schimba rolul si il vor pune pe numele vostru.
Vei duce la ORC cele patru acte: rol, contract, certificat mostenitor si comodat.

Mai este o solutie.
Poti face un contract de inchiriere la Directia de Finante. Pe ei ii intereseaza doar sa iti ia impozitele.
Ulterior, il poti rezilia.

La Registru este suficient contractul de inchiriere inregistrat la Finante.

Alberto Kurtyan
cel mai simplu ar fi un certificat de rol(atestare fiscala) de la impozite si taxe sau o adeverinta de la primarie din care sa rezulte ca dvs sunteti proprietari si ca figurati cu o casa de locuit/imobil la adresa respectiva...Dk aduceti unul din aceste doua acte nu vi se mai cere si altveca iar comodatul se face numai in baza acestui act fara a se mai cere si altceva...ar trebui insa sa va declarati ca si proprietari la primarie......In privinta contractulu ide inchiriere acesta sa inregistreaza la finante dk prorietarul e o pers fizica iar proprietarul plateste impozit pt chiria perceputa si nu stiu dk va convien...In cazul contr. de inchiriere nu se cere si un act de proprietate....!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trebuie sau nu extras de carte funciara? cssr cssr Buna ziua, Incerc de circa 2 saptamani sa ajut pe cineva sa isi infiinteze un srl-d. La fiecare drum la registrul comertului am aflat evident ca mai trebuie o ... (vezi toată discuția)
Sediu asociatie ionutt ionutt Buna ziua! Cum se face dovada sediului unui CAR? Acesta a fost infiintat de catre o societate comerciala pentru salariatii sai. Este suficienta o declaratie ... (vezi toată discuția)
Refuz la orc de inregistrare a sediului social al unei fime burdusel liviu burdusel liviu Zilele acestea am vrut..vreau sa deschid o fima,am facut toate actele necesare am dat imputernicire unei persone sa depuna dosarul in numele meu , dar mi-a ... (vezi toată discuția)