avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Pfa cod CAEN 4932 am dreptul sa am angajati?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Pfa cod CAEN 4932 am dreptul sa am angajati?

Buna ziua,
In anul 2004 am infiintat un PFA, care prin anul 2008 l-am schimbat in I.I. ca sa pot sa am angajati. In urma cu o luna am un control de la Primarie si imi zice ca nu am dreptul ca sa functionez cu I.I. numai cu PFA. OK, am zis, schimbam inapoi in PFA. Le cer celor 2 angajati sa isi scrie demisia, urmand ca sa ii reangajez dupa ce imi iasa actele de la Registrul Comertului. In urma cu 8-9 zile din nou control de la primarie.... NU MAI ARE VOIE SA LUCREZE NIMENI PE AUTORIZATIA MEA DECAT EU !!! Stiind ca Ogu 44 din 2008, la art 17 interzice sa am angajati ca PFA, in anul 2011, in luna Mai apare OGU 46, care vine si modifica art 17 din OGU 44/2008. Avand in vedere ca codul CAEN 4932 este sub incidenta LEGII 38 si este o "LEGE SPECIALA" as dorii sa stiu daca este vreo modificare si la legea 265/2007 care a modificat Legea 38/2003.???

#-o#-o#-o

Doresc sa mentionez ca ma intereseaza in mod special modificarile aduse la Art 52, alin.(d) din Legea 265/2007.
Intr-un cuvant... AM sau NU voie sa angajez un sofer ???
ARe sau NU dreptul un taximetrist sa lucreze pe autorizatia mea de Independent?

Sincer am obosit sa intru in legalitate...
Cu respect.. AdrianR.
Pentru:LUISA MITROI.Va rog frumos daca puteti sa imi trimiteti si mie adresa de la pmb prin care pfa poate angaja pe taxi o alta persoana.multumesc.email:brbvalentin@gmail.com
Ultima modificare: Marți, 19 Februarie 2013
2707valy, utilizator
Buna Ziua!

Detin un PFA Taxi de aproximativ sase ani. Acum doua luni am fost la ITM si am intrebat daca pot sa angajez o persoana sa lucreze in schimburi cu mine si raspunsul lor a fost pozitiv. Este vorba de un verisor de al meu. Baiatul s-a apucat de scoli a dat examenul pentru atestat profesional, am facut formele de angajare si liber la munca. Toate bune pana intr-o zi cand la un control al celor din Primarie mi-a fost retinuta autorizatia taxi pana ma duc la ei la birou la discutii. Supus cum ma stiu m-am prezentat la biroul celor de la serviciul transporturi sa discut si sa imi i-au licenta inapoi. Aici Am fost avertizat intai verbal apoi ca sa fie ei si mai siguri au dat si in scris un Avertisment ca am incalcat Legea 38/2003 si conform articolului 52 alineatul 2 litera d nu pot instraina autovehiculul unei alte persoane sa efectueze activitatea de taximetrie.
Am incercat sa le explic ca ITM-ul si cei de la finante nu au nici o problema, dar ei spun ca fiecare e cu legea lui.
Am ciit mai sus ca s-au facut scrisori catre Primaria Bucuresti si ca raspunsul lor la aceasta chestiune ar fi fost pozitiv. As vrea sa ma ajutati si pe mine cu argumente sa pot face acelasi lucru la Galati unde in primarie se doarme cu legea sub perna. Am fost la mai multe birouri de consiliere juridica sa imi redacteze o scrisoare catre primarie si nu ma ajuta nimeni. Eu nu stiu sa o "compun" deoarece ma gandesc sa nu scap din vedere anumite aspecte sau articole. Va multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Mai 2013
florinnet79, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sau nu pot ca pfa taxi sa angajez terte persoane mociandor mociandor DORESC SA STIU DACA POT SAU NU CA TAXIMETRIST pfa ,SA ANGAJEZ PERSOANE CU CARTE DE MUNCA . (vezi toată discuția)
Se poate vinde o licenta de taxi daca este pfa? StingaciuF StingaciuF Buna seara!Avem si noi o dilema.Vrem sa cumparam o licenta de taxi de la un vecin insa licenta este pfa.Este posibila cumpararea?Si cum se procedeaza?Ce acte ... (vezi toată discuția)
Pfa taxi poate angaja? banu20 banu20 Buna ziua, as dori sa intreb daca PFA cu autorizatie pentru taximetrie poate face angajari. Conform OUG 46/2011 publicata in M. OF 350/2011 eu am inteles ca ... (vezi toată discuția)