avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce se intampla daca reclamantul decedeaza inainte de a ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce se intampla daca reclamantul decedeaza inainte de a se pronunta o hotarare irevocabila in cauza?

Avem o intrebare : daca tatal meu (reclamant) se stinge din viata inainte de finalitatea procesului, de revocare a unui contract v - c , ce se intamla in continuare ? Trebuie sa redeschidem un nou proces pentru succesiune ? Sau procesul se stinge fara finalitate ?Trebuie facut un act testamentar ?(din care sa rezulte cine dobandeste finalitatea in admiterea actiunii) ?
Cel mai recent răspuns: gabiberceni , utilizator 14:03, 2 Mai 2012
Consider ca raspunsurile in topic petru acest subiect imi sunt mai mult decat suficiente. Multumesc tuturor avocatilor consultanti la acest subiect.
Ce poate fi mai rau sa intamplat. Reclamntul a decedat in timpul judecarii in faza de recurs. Amintesc faptul ca prima instanta de judecata a admis actiunea favorabil in favoarea reclamantului reclamantului. Problema este ca mostenitorul nu vrea sa mai faca cerere de continuitate in actiunea de judecare. Ce se poate intampla in acest caz ? Ramane favorabila actiunea pimei instante, daca procesul se suspenda ?
Da, procesul se va suspenda Daca mostenitorul partii procesuale nu doreste continuarea procesului. Iar in acest caz hotararea instantei de fond se va lua in considerare.
Am revenit cu ultima sedinta : in urma instintarii avocatului cu privire la decesului defunctului, avocatul care reprezenta defunctul a depus in fata instantei incetatrea mandatului sau. Completul de judecata a dispus solutia
" Pune în vedere recurentilor indice mostenitorii intimatului decedat Amână judecarea cauzei la data de ......., , pentru când părţile au termen în cunostinţ ".
Ce cale pot urma in continuare ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare proces annaon annaon Buna ziua, Tatal meu este in proces cu nepotul lui pentru niste cheltuieli de avoocat care l-ar fi reprezentat la politie.INTREBAREA este urmatoarea; tatal ... (vezi toată discuția)
Introducerea în cauză a moștenitorilor mi ris mi ris Bună seara, aș avea și eu o întrebare. Dacă o parte dintr-un proces civil și anume reclamanta, a decedat, ce se întâmplă dacă unul dintre ... (vezi toată discuția)
Persoana citata a decedat avocos avocos Buna ziua, Dca o persoana citata in instanta a decedat inainte de prima infatisare ce se poate intampla cu acel proces? multumesc (vezi toată discuția)