avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 241 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale domeniu auto
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

domeniu auto

am vandut un autoturism in 2007 persoana nu a trecut mas pe el amanand de la o zi la alta apoi a vanduto mai departe cel din urma a distrus apoi a duso la fer vechi si a vandut actele la altcineva pt pr rabla intrebarea mea este ce trebuie sa fac si cum sa procedez corect ca sa o scot de la impozit pt ca am tot platit impozit in tot acest timp desi nu beneficiam de masina in cauza
Cel mai recent răspuns: livis , utilizator 22:00, 21 Martie 2012
Solicitati persoanei care a a predat vehiculul la fier vechi dovada
Contactati personal SPR evidenta auto,care va verifica baza proprie de date si poate elibera dovada in baza careia autoritatea fiscala poate dispune radierea auto de pe rolul dvs fiscal
Cam complicata situatia.
Ati capatat cea ce meritati pentru ca vinzarea autoturismului nu a fost facuta cu acte de vinzare-cumparare.
Daca cumva ma insel si aveti act de vinzare-cumparare atunci mergeti la biroul de inmatriculari auto si solicitati radierea auto si apoi mergeti la primarie si solicitati radierea auto din evidenta si asta in baza actului de vinzare-cumparare.
Daca nu aveti acte de vinzare-cumparare atunci sunt 2 posibilitati:
1 Mergeti la primarie si interesati-va daca autoturismul poate fi radiat din evidentele lor pe baza unei declaratii notariale de distrugere. Daca da atunci mergeti la un notar. La unele primarii merge aceasta varianta.
sau
2 Incercati sa vorbiti cu un reprezentant al unui centru de colectare fier vechi. Poate rezolvati pe aceasta cale daca omul este intelegator si va elibereaza o adeverinta de primire si distrugere a autoturismului.
Va doresc sa reusiti sa rezolvati problema si va sfatuiesc sa nu mai cumparati sau sa vindeti ceva fara acte!
Ultima modificare: Miercuri, 21 Martie 2012
livis, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere auto fara acte alin-m alin-m Am mostenit de la tatal meu numai in acte un autoturism care nu mai exista (cred ca l-a dat la fier vechi), pentru care nu am nici un fel de acte (carte de ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism dus la fier vechi liviubonta liviubonta Detin o masina din 1992 inmatriculata in romania, pe care in anul 2011 am taiato bucati si am duso la un centru de fier vechi. Cum am duso asa, nu am primit ... (vezi toată discuția)
Radierea masinii Abandonation Abandonation Salut, am o masina ( o rabla ) care am dato la fier vechi dar nu am radiato, masina este pe numele bunicului ( care este decedat ) . Am fost la politie pentru ... (vezi toată discuția)