avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii concediu de odihna
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

concediu de odihna

Lucrez in invatamant si am si eu o intrebare.La data de 7 mai 2012 intru in concediu prenatal si sunt curioasa sa stiu cum voi proceda in legatura cu zilele de concediu de odihna?
Noi nu avem dreptul sa luam concediu de odihana decat in timpul vacantelor scolare.Invatati-ma cum sa procedez cu zilele care imi raman din concediu de odihna? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: raluca77 , utilizator 13:13, 23 Martie 2012
Dvs.aveti dreptul la 126 zile calendaristice de concediu pre-postnatal din care minim 42 de zile trebuie sa va fie acordate dupa data nasterii copilului.Deci,dvs din data de 07.05.2012 veti beneficia de maxim 126 zile,ceea ce inseamna ca sfarsitul concediu pre-post natal va fi prin luna august.Acest concediu va fi continuat cu zilele de concediu de odihna aferente perioadei lucrate in 2012(01.01.2012-07.05.2012). Intocmirea dosarului si cererea de acordare a concediului de crestere a copilului ,le veti face cu data zilei imediat urmatoare a sfarsitului concediului de odihna.
Sunteti sub incidenta art.8 din Ordinul MECTS nr. 5.559/2011 - aprobarea Normelor metodologice privind efectuarea concediului de odihna al personalului didactic din invatamant



Art. 8. - In cazul in care perioadele de concedii pentru incapacitate temporara de munca si de concedii fara plata, insumate, au fost de 12 luni sau mai mari si s-au extins pe 2 ori mai multi ani scolari/universitari consecutivi, cadrul didactic are dreptul la un singur concediu de odihna, acordat pentru anul scolar/universitar in care a reinceput activitatea, proportional cu lunile lucrate, in masura in care acesta nu a fost efectuat in anul in care a absentat de la serviciu pentru motivele mai sus mentionate.

Adica veti beneficia de restul de co aferent celor 8luni lucrate in 2012(scazut co de iarna si primavara pe care deja le-ati efectuat)in anul cand va veti relua activitatea dupa ccc.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata concediului in invatamant salgeta salgeta Plata pentru concediul de odihna se face anticipat, nu? Cum se poate califica o primarie care vireaza banii esalonat, luna de luna, cu pretextul ca e o... ... (vezi toată discuția)
Concediul medical afecteaza concediul de odihna? Erika13 Erika13 Buna ziua, M-am intors recent la munca dupa o perioada de 8 luni de concediu medical (precizez ca nu a fost vorba de accident de munca, ci cancer). Pentru ... (vezi toată discuția)
Plata cu ora lilipapiu lilipapiu Unui profesor incadrat cu norma de baza in invatamant 18 ore dar care mai are 2 ore suplimentare, atunci cand este in concediu de odihna, are dreptul la plata ... (vezi toată discuția)