avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 164 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Lumea în care trăim Predarea teoriei evolutiei in scoli
Discuție deschisă în Lumea în care trăim

Predarea teoriei evolutiei in scoli

De vreo 4 ani biologia se invata in scolile din Romania fara sa fie predata teoria sintezei evolutioniste moderne. Problema aceasta e cat se poate de serioasa pentru ca, pe de o parte, religia este materie obligatorie, iar pe de alta parte, pentru ca singura teorie stiintifica despre aparitia omului este ignorata de scolarii romani. Probabil ca peste cativa ani vor urma excluderea din manualele de fizica a teoriilor despre originea pamantului, predarea sistemului geocentric etc.
Ah, sa nu uit! Cred ca suntem singura tara din Europa in care NU se preda teoria evolutionista in scoli.
Cateva regului: Discutia este despre un set de reguli care sa asigure educatia echilibrata, nu despre Darwin. Nu vreau sa discutam despre corectitudinea evolutionismului aici pentru ca nu suntem biologi. Vreau sa discutam despre faptul ca traim intr-o tara in care politicienii se alarmeaza daca afla ca o buna parte din apa e formata de hidrogen si exclud teoriile stiintifice din scoli.
Evolutionismul este stiinta iar predarea unei teorii stiintifice in scoli este buna si depinde de vointa politica si de ceea ce ne dorim noi privitor la educatia copiilor nostrii, bineinteles.



Aveti cam multe erori grave:
1)tabla ínmultirii este vesnica!
2)matematica n-are nimic cu religia, care se bazeaza pe minciuna;
3)Darwin a fost ín primul rínd un om de stiinta, iar nivelul actual al tehnicii se datoreaza savantilor, cercetatorilor, inginerilor si tehnicienilor, ín nici un caz preotilor.
4)Omul poate fi educat ín spiritul binelui si dreptatii fara ajutorul fals al credintei ín ceva inexistent (aflat doar ín imaginatia acelora care sínt incapabili de a íntelege realitatea lumii ínconjuratoare).
Am scris cele de mai sus pentru un om infiorator de destept (u.b.i.k.), convinsa ca va trebui sa lupt "cu 9 urangutani", care vor lua tabla inmultirii de mai sus in sens strict!

Cand amatorul de metafore le presara in propriul discurs, atunci va intelege doar cel care are capaciatatea sa inteleaga si care este demn sa inteleaga; ceilalti nu vor pricepe nimic.

Cineva care ramane vesnic rastignit a asezat IUBIREA printre bestii ca unica justificare a vietii.

Daca as fi fost o buna crestina, daca proportia dintre Dumnezeu si animalul din mine m-ar fi ajutat, as fi fost in stare sa intorc si obrazul celalalt si sa-mi iubesc oricum se manifesta "aproapele". Dar pentru ca nu sunt destul, "musc" si eu din dvs. dle Sandu, pe masura a ceea ce-mi imputati pe nedrept, chiar inainte de a fi facut efortul sa intelegeti vreo iota din cele ce am scris!
romascanu a scris:

Am scris cele de mai sus ... convinsa ca va trebui sa lupt "cu 9 urangutani"


Reprezentantii de varf ai speciilor sunt predestinati luptelor – asa sunt ‘’desenati’’ genetic, sa fie sanitari.
u.b.i.k. a scris:

... exista chiar o corelatie intre religiozitatea dintr-o anumita tara si nivelul de educatie, cultura si nivelul de trai. Insa este o corelatie inversa: cu cat sunt mai religiosi si mai habotnici locuitorii unei tari cu atat o duc mai rau, sunt educati mai prost si mai necivilizati.
[ link extern ]


SUA e, detasat, cea mai religioasa dintre toate tarile dezvoltate;

statele americane unde credinta e cea mai slaba sunt la nivelul celor mai religioase tari din vestul Europei.

[ link extern ]

Ultima modificare: Miercuri, 28 Martie 2012
ContSters233047, utilizator
Doamne, Nicoleta, nu credeam ca te-am pacalit pana si pe dumneata :oops: (asta privitor la desteptaciune)
Problema cu care ma lupt de cand ma stiu ca eu sunt eu este cat se poate de simpla: Ambivalenta functionala contradictorie as putea sa o numesc. Adica functionez atat in "registrul" metafizic cat si in cel terestru fara sa am probleme si fara sa fiu farseur.
- cat timp orice metafizica, trecuta, prezenta sau viitoare reuseste sa fie coerenta cu sine insasi este corecta; asadar, daca postulam existenta unei divinitati in mod esential bune, atotstiutoare si omnipotente, pentru coerenta metafizicii noastre trebuie doar sa avem grija ca toate propozitiile pe care le putem concepe in acel sistem sa nu contrazica postulatul initial.
- nu are rost sa asteptam ca afirmatiile initiale din orice metafizica pe care o putem noi concepe sa fie confirmate altfel decat, in interior, prin pastrarea coerentei interne a sistemului, iar in exterior, prin introducerea de noi propozitii nedemonstrate care la randul lor trebuie sustinute de alte propozitii nedemonstrate, s.a.m.d. ad infinitum. Calea din urma nu duce nicaieri.
- dar prea-mult-hulita stiinta fizico-cimica-biologica nu porneste, la fel ca metafizica, de la propozitii nedemonstrate si nedemonstrabile ci de la triada reproductibila OBSERVATIE-TEORIE-EXPERIMENT unde experimentul este cel care verifica empiric validitatea teoriei concepute in urma observatiei. Este ... oarecum ... tot o coerenta interna aici insa una care poate fi VERIFICATA INDEPENDENT DE ORICARE OBSERVATOR. Bingo!
- Daca, pornind de la observatii personale, eu sustin ca Dumnezeu este femeie iar dumneata, pornind tot de la observatii personale zici ca, dimpotriva, Dumnezeu ar fi barbat, te invit sa ne unim neputinta in a concepe un experiment prin care sa dovedim validitatea uneia dintre cele doua teorii.
- Fac paranteza si zic ca eu mereu am fost frapat de cei care asteapta dovezi din lumea fizica la problema metafizica a existentei divinitatii.
- Revin la cele lumesti de mai sus si afirm (sustinut frenetic de domnul Karl Popper) ca pentru orice teorie care vreodata va tine de notiunea de stiinta trebuie in mod cat se poate de necesar sa se poata concepe un experiment verificator.
Acum, punem la bataie cele doua ipoteze:
1. Omul a fost creat de divinitate, dupa chipul si Asemanarea Sa;
2. Omul este o fiinta care s-a dezvoltat din alte fiinte unele din regulile acestei evolutii fiind descoperite de Ch. Darwin Gr. Mendel si ceilalti.
Mie mi se pare evident ca prima teorie nu poate fi infirmata pentru ca nu o putem verifica. La fel de evident, rezulta ca ea nu tine de stiinta ci de metafizica.
Insa a doua teorie poate fi verificata foarte usor: De exemplu, observand ca 98% din ADN-ul; meu este identic cu cel al unui cimpanzeu cu toate ca restul de 2% reprezinta peste 30.000 de diferente, se pot concepe o multitudine de experimente practice care sa verifice atat legatura mea cu genul proxim cat si diferenta specifica dintre mine si cimpanzei.
O luam altfel:
Daca presupunem ca Domnul, suparat pe mine pentru ca sunt sceptic, imi sareaza supa, dar mai presupunem ca solutia de NaCl2 are acelasi efect nu putem concepe un experiment prin care sa infirmam prima teorie insa putem concepe destul de simplu experimente prin care sa o desfiintam pe secunda.
Tocmai asta este problema noastra!

Alte discuții în legătură

In ro, statul e separat de biserica?! trope_doi trope_doi Primind o invitatie la \"inaugurarea” \"Anului Darwin”, am aflat ca [u]in RO nu se preda in scoli teoria evolutionista... Chiar e adevarat[/u]?! Nu ... (vezi toată discuția)
Satanism handsu handsu Intrucat @ teufelssohn a expus sub titlul Legalizarea consumului de droguri si a prostitutiei - argumente pro si contra pozitia sa laudatoare despre ... (vezi toată discuția)
Icoanele in scoala ioanna8634 ioanna8634 imi cer scuze ca nu am ales categoria potrivita..nu am gasit ceva legat de culte. as dori sa stiu daca in momentul actual icoanele sunt interzise in ... (vezi toată discuția)