avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... recuperare restante cand proprietarul a decedat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

recuperare restante cand proprietarul a decedat

vrem sa dam in judecata un restantier. in apart locuieste fiul proprietarei care a decedat de curand. pe numele cui facem cererea de chemare in instanta? avem sanse de reusita? putem sa inscriem privilegiul imobiliar doar pe baza listelor de plata si a fisei proprietarului din care rezulta datoria? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 14:44, 29 Martie 2012
hmm... unlocatar... you are right...
totusi, de ce mi-a cerut lichidatorul adeverinta de la asociatie daca poate vinde liber de sarcini?
Lichidatorul a cerut adeverinta ca sa-l protejeje pe viitorul cumparator, ca doar omul da bani si trebuie sa stie ce cumpara si cu ce necazuri. Apoi sa va ajute si pe dumneavoastra ca asociatie si sa evite reclamatiile si procesele ce ar urma daca cineva ar contesta legalitatea organizarii licitatiei, lipsa de transparenta, publicitatea licitatiei...
Fiti convins ca a solicitat asemenea date de la primarie (directia taxe locale) si de la OCPI.
In acelasi timp a si afisat ori va afisa public datele cu privire la licitatie in asa fel ca oricine ar pretinde ca are vreun drept asupra apartamentului sa se poata prezenta cu dovezile inainte de licitatie.
hmm.. too much info in a short period of time...
Adrian, in adeverinta mi s-a cerut sa spun ca nu am nicio pretentie de la noul proprietar si ca vreau sa recuperez banii datorati doar la masa credala de la debitorul executat. De aici au luat nastere dubiile.
Pai parca se potriveste cui ce va povesteam, nu!?
Apartamentul se vinde prin licitatie si pretul acestuia se incaseaza de cel care organizeaza licitatia. Noul proprietar achita. Executorul sau lichidatorul, dupa ce-si retine cheltuielile sale, va repartiza acesti bani catre fiecare creditor iar diferenta o va da fostului proprietar.
Daca asociatia s-a inscris la masa credala va obtine banii acum sau in termen de 3 ani prin hotarare judecatoreasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vânzare la licitație apartament cu privilegiu instituit de asociație. ce se mai poate face dacă asociația nu și-a recuperat prejudiciul? Remusflorilor180 Remusflorilor180 Buna, Asociația de proprietari în care locuiesc a instituit privilegiu imobiliar asupra unui apartament cu restante , care ulterior a fost vandut de banca ... (vezi toată discuția)
Recuperare sarcini c.f- asociatie proprietari marinel1973 marinel1973 In imobilul in care locuim, un apartament a fost cumparat de catre proprietarii acestuia cu credit bancar. La un moment dat acestia nu au mai putut plati ... (vezi toată discuția)
Datorii spatiu din asociatie preluat de o banca la licitatie viorelh viorelh As vrea sa stiu daca spatiul preluat de o banca in urma licitatiei ( era ipotecat la banca respectiva) si fiind parte din asociatia de proprietari poate fi ... (vezi toată discuția)