avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Inscriere abuziva teren in CF,si vandut catre terti...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Inscriere abuziva teren in CF,si vandut catre terti...

Buna seara,am si eu o intrebare,daca poate sa-mi si raspunda cineva....
Am introdus o actiune la judecatorie ptr. rectificare in CF,in temeiul art.34,35,si 50 din legea 7/1996 pentru o suprafata de teren care a fost inscrisa abuziv in CF,adica fara ca bunica mea sa instraineze acest teren de aprox.560 mp. intravilan.
A fost respins pe fond, si a-m facut recurs la tribunal.... ,recursul a fost admis fiind trimis spre rejudecare dar in temeiul art 52 alin.2 dispus de instanta Tribunalului,cum este postat pe portal.
Intrebarea mea este ce se va intampla in cazul posesorului tabular actual al terenului ptr. ca cei care au detinul abuziv terenul la vandut catre acesti ,,terti,,actuali.Daca se admite actiunea ptr. acesti proprietari actuali Instanta va dispune vre-o despagubire s-au ce cale de atac ar avea impotriva hotararii date.Mentionez ca terenul in cauza este mentionat in cert. de mostenitor al petentului emis in 1974. Acest teren figureaza in CF-autentic prin anul 1956 ca este transmis in baza`contractului de ,,vanzare,, catre cei care l-au preluat abuziv.
In CF nu se mentioneaza vre-un nr. de contract de v-c,si nici alte acte nu sunt in CF,cu privire la aceasta transmitere(am facut cerere la OCPI si mi-a comunicat ca nu sunt acte ca au disparut ,,intr-un incendiu,,).
Deci dupa cum puteti obs. terenul nu m-ai era inscris in cert. de mostenitor in 1974 daca ar fi fost instrainat legal in 1956...B-)
Cel mai recent răspuns: ContSters240032 , utilizator 08:39, 23 Martie 2012
Sustineti aspecte contradictorii
Initial precizati "Mentionez ca terenul in cauza este mentionat in cert de mostenitor al petentului emis in 1974"
Ulterior reveniti cu sustinerea "Deci dupa cum puteti obs terenul nu m-ai era inscris in cert. de mostenitor in 1974"
Analizati care varianta respecta realitatea faptica
In CF nu exista acte ;actele in temeiul carora se noteza inregistrari de catre OCPI, se pastreaza succesiv si cronologic in dosarul cartii funciare - care dvs precizati ca a ars
Ulterior am facut o precizare si anume sa obs. ca in cazul in care suprafata de teren ar fi fost
instrainata in mod legal,adica printr-un contract de ,,vanzare-cumparare, etc.,,acest teren nu m-ai era inscris ulterior in anul 1974 in cert. de mostenitor al petentului,m-ai mult am facut cerere la OCPI sa-mi comunice actele care au stat la baza instrainarii acestui teren in 1956 conform CF,si drept raspuns mi-au comunicat ca au ars inntr-un ,,incendiu,,.
Aceasta ,,poezie,, este veche si expirata de mult,dar prin nesimtire se practica si astazi, cand e vorba sa dispara niste acte,prin care se disculpa ca au disparut ori in vre-un incendiu(din cauza unui scurtcircuit electric),s-au in vre-o inundatie.
Cei de la OCPI,nu sunt singurii care se disculpa in acest fel,ci si alte Institutii publice carora m-am adresat ptr. comuncare altor acte( ptr. ani diferiti) ,culmea tocmai actele solicitate de mine ,,s-au evaporat,,.


Ultima modificare: Vineri, 23 Martie 2012
ContSters240032, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand ocpi,are calitate procesuala pasiva intr-o cauza... ContSters240032 ContSters240032 Va ros sa-mi spuneti,daca in cazul in care o persoana fizica,isi inscrie in Cartea Funciara fara a avea vre-un drept real, un teren,care nu la dobandit legal ... (vezi toată discuția)
Poate disparea un titlu de prop. din evidentele primariei? Ciurevici Mihai Ciurevici Mihai Buna ziua! Am o mare problema si am nevoie de ajutor de specialitate. Discutam de un titlu de prop. pe numele tatalui meu ,decedat,care avea in propr. o ... (vezi toată discuția)
Fond funciar - teren intravilan colectivizat xyz2012 xyz2012 Buna ziua, Se poate ca un teren intravilan ce a fost colectivizat in 1959 sa fie vandut/donat mai tarziu in 1970 cu acte autentice? Daca da, ar trebui sa ... (vezi toată discuția)