Intre internul absolvent,tutore si organizatia gazda se incheie un contract de internship,cu clauze referitoare la partile implicate,filosofia programului de internship,-obiectivele programului ,perioada si programul activitatilor, obligatiile partilor,program de lucru,rapoarte de activitate, aspecte financiare (bursa ,costuri de subzistenta),evaluarea programului,etc.
Deci nu se lucreaza aleatoriu si ilegal,chiar daca nu exista o lege a internshipului,exista contractul civil care poate interveni intre parti . Nu se pune problema de a se constata de catre organele de control munca la negru,si asta v-o spun din propria activitate,la noi in companie s-au organizat periodic astfel de stagii de internship,atat pt. studenti,la ei in baza Legii 258/2007,cat si pt. absolventi.
De altfel,mai toate marile companii multinationale prezente in RO,organizeaza periodic astfel de stagii.
Nu era vorba despre internship ... subiectul acestui topic este altul ...
p.s.
Munca desfăşurată sub masca practicii sau a voluntariatului, fără respectarea condiţiilor cerute de lege, este nelegală ...
1.Internshipul poate fi tocmai forma de stagiu de practica postuniversitara despre care vorbeste utilizatoarea.
2.Este pc. dvs. de vedere,ar fi trebuit ca toate companiile mari care realizeaza aceste stagii sa fie sanctionate pt. munca nelegala,ori va asigur ca nu este asa,atata timp cat munca se desfasoara pe baza unui act incheiat intre parti,prin care s-a exprimat si libera vointa a internului de a face acest stagiu.