avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vechime munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vechime munca

Buna seara,

Ma intereseaza sa aflu daca stagiile de practica (ulterioare absolvirii de studii postuniversitare) pot fi considerate vechime in munca. Sau vechimea in munca este considerata doar din momentul semnarii unui contract de munca?

Ma intereseaza pentru un loc de munca in domeniul public care cere explicit ~minim x ani vechime munca~.

Va multumesc anticipat!
Irina C.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:15, 25 Martie 2012
Am inteles f. bine pc. dvs. de vedere, dar nu pot fi de acord cu abordarea dvs.si in acest sens v-am adus si argumente .In ceea ce priveste companiile,nu cred ca am facut vreo nominalizare ci am amintit despre acestea doar in sensul in care in practica se utilizeaza acest contract si implicit aceasta forma de pregatire iar organele statului ,cele care ar fi fost indreptatite sa se sesizeze asupra ilegalitatilor privind acest aspect,nu au facut-o.
Abordarea este perfect legala , daca se incheie un contract de voluntariat sau pentru a se face practica fara a fi respectate conditiile legii, acest lucru inseamna o incalcare a legislatiei muncii ..

citez : Munca desfăşurată sub masca practicii sau a voluntariatului, fără respectarea condiţiilor cerute de lege, este nelegală ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trebuie să fac voluntariat în cadrul unui laborator, dar sunt în concediul de creștere a copilului. mă afectează în vreun fel contractul de muncă fără plată? Melania91 Melania91 Buna seara, sunt in CCC si studenta la master Biologie medicală. Am terminat facultatea de Biologie și trebuie sa fac voluntariat in cadrul unui laborator ... (vezi toată discuția)
Ce spune legea priving stagiile de internship Chriss14 Chriss14 Buna seara. Vreau, va rog frumos, sa-mi explicati in detaliu care este situatia cu internshipurile neplatite si care sunt beneficiile companiei / angajatorului ... (vezi toată discuția)
Acreditarea ca mediator Vlad2013 Vlad2013 Buna seara, Pentru a fi acreditat ca MEDIATOR , am inteles ca O CONDITIE este ca absolventul cursurilor de mediator si pentru a putea profesa intr-o ... (vezi toată discuția)