avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... despre urmarirea penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

despre urmarirea penala

Buna. Intrebarea este. O data ce sa facut prezentarea dosarului dupa cercetare a invinuitului (adica sa lecturat detaliat de catre invinuit dosarul) se mai poate face cercetari fata de invinuit fara ca acesta sa cunoasca alte proceduri de catre procuror de caz evident dupa ce invinuitului i sa prezentat materialul de urmarire penala (dosar) si daca invinuitului i sa dat arest preventiv 24 ore si 29 de zile pt a nu parasii localitatea si ele deja au expirat,invinuitul mai poate suferii o alta arestare preventiva in acelasi dosar de mai sus amintit..? Va multumesc pt raspuns.Cu respecte.Gabriel.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:17, 23 Martie 2012
Din ce inteleg de la dvstra a avut loc prezentarea materialului de urmarire penala,asta se intampla dupa punerea in miscare a actiunii penale,deci vorbim de inculpat nu de invinuit.
In cazul in care se mai efectueaza noi acte de cercetare penala, sau daca constata ca trebuie sa fie schimbata incadrarea juridica a faptei, organul de cercetare penala este obligat sa procedeze din nou la prezentarea materialului conf.art 253 c.p.p.
Conform art 145 alin.(3)1) c.p.p. in caz de incalcare cu rea-credinta a masurii aplicate sau a obligatiilor, masura obligarii de a nu parasi localitatea va fi inlocuita cu masura arestarii preventive, in conditiile prevazute de lege. Organul de politie desemnat de organul judiciar care a dispus masura verifica periodic respectarea masurii si a obligatiilor de catre invinuit sau inculpat, iar in cazul in care constata incalcari ale acestora, sesizeaza de indata procurorul, in cursul urmaririi penale, sau instanta, in cursul judecatii.
este adevărat d-le razvan patrascu, ați dus o mare luptă de înțelegere a problemei și implicit a formulării răspunsului din cauza exprimării însă cred că greșiți într-o anumită privință:
prezentarea materialului de urmărire penală se poate efectua și față de învinuit, de către procuror (nu de organul de urmărire penală, cum se întâmplă în cazul inculpatului), caz în care, punerea în mișcare a acțiunii penale se dispune prin rechizitoriu.
Ultima modificare: Vineri, 23 Martie 2012
george_puchiu, utilizator
Perfect adevarat ce spuneti ,insa exact cum ati spus si dvstra poate din cauza exprimarii eu am dedus ca se afla in aceasta situatie, asta nu inseamna ca am exclus posibilitatea prevazuta de art.257 c.p.p.,eu am vorbit strict de acest caz , si nu m am exprimat in sensul ca asta se intampla NUMAI(sau obligatoriu) dupa punerea in miscare a actiunii penale.


am înțeles.
Trebuie să știți că prin observația mea nu am încercat să-mi atribui o ultra-cunoaștere, dacă-mi permiteți, a materiei sau să vă discreditez, ci doar să lămuresc o eventuală (falsă în final) confuzie.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!
patrascu razvan
In 98% din cazuri dosarul se trimite la instanta dupa prezentarea materialului de urmarire penala.
Daca se cer probe in aparare la acest moment procesual si acestea se admit de procuror urmarirea penala va continua si nu se va face trimiterea in judecata decat dupa ce se va prezenta din nou materialul de urmarire penala.
Daca probele apararii duc la concluzia ca persoana este nevinovata nu se mai sesizeaza instanta penala.

De arestat este cam greu sa va mai aresteze.
Doar in mod exceptional se poate intampla asa ceva.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Martie 2012
Gabriela Mihai, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urmarirea penala maran maran Buna ziua, As vrea sa stiu daca trebuie sa fi anuntat in momentul in care s-a inceput urmarirea penala impotriva ta si daca apare ceva pe cazier(pentru ... (vezi toată discuția)
Urmarire penala - urgent ramiha ramiha Buna ziua, Este posibil sa fii sub urmarire penala fara a ti se aduce la cunostinta acest lucru si fara ca macar sa stii de ce esti invinuit? Cum poti afla ... (vezi toată discuția)
Arestarea inculpatului in cursul urmaririi penale andrejuly andrejuly buna ziua! ma numesc Andreea Agape,sunt noua pe acest forum si totodata proaspata absolventa a unei facultati de drept care vrea sa dea examen de admirere in ... (vezi toată discuția)