avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... refuz despagubire asigurare de viata pentru credit ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

refuz despagubire asigurare de viata pentru credit bancar

In ce situatii o societate de asigurari de viata nu aproba dosarul de despagubire in caz de deces al titularului unui credit pentru nevoi personale ?

In concret contractul de credit a fost semnat in luna nov.2009, simultan cu contractul de asigurare de viata, direct prin intermediul bancii si cu o societate de asigurari din cadrul aceluiasi grup bancar, ratele lunare catre societatea de asigurari fiind platite simultan cu ratele creditului bancar, fiind de fapt inscrise distinct dar in cadrul aceluiasi desfasurator de rambursare.

cauza decesului debitorului/asiguratului a fost infarct de miocard acut
Cel mai recent răspuns: IRIS AG BROKER de ASIGURARE , Consultant asigurari 13:31, 21 Mai 2016
Buna ziua,

Sunt si eu intr-o situatie similara.
In urma decesului mamei mele "ifarct miocardic" polita de asigurare a unui card de credit a fost refuzata pe baza faptului ca mama mea suferea de hipertensiune inainte de semnarea politei de asigurare.
in acelasi timp in cadrul politei de asigurare este specificat faptul ca " starea mea de sanatate este suficient de buna pentru a nu necesita tratament sau supraveghere medicala cu exceptia afectiunii care a determinat pensionarea" - pensionarea s-a datorat "Hipertensiune arteriala severa"
Se poate combate intr-un fel decizia celor de la brd asigurari ?

multumesc
Buna ziua, as vrea sa va intreb ce ati mai rezolvat cu asigurarea? Am o situatie similara acum, tata a semnat un contract pt un card de credit in iulie 2012 si mi-a refuzat asigurarea pe motiv ca a avut o consultatie in febr 2010 unde s-a pus diagnostic de hipertensiune arteriala, si cica nu a declarat, el murind de cancer la stomac. La BRD a fost.
Momentan se judeca acest dosar.
am ajuns in instanta cu ei.
avocatul ataca pe urmatoarele aspecte: in decizia de pensionare exista diagnostigul de HTA - de ce au mai incheiat aceasta polita.
Tatal meu a luat un credit de la o banca, cu asigurare in 2009. In 2015 a decedat. Din cauza unei tumori la ficat a facut stop cardiorespirator. Pe certificat de deces scrie stop cardiorespirator, metastaze la ficat, la plamani. Societatea de asigurari refuza sa plateasca asigurarea, in care beneficiar este banca, din cauza ca in 2008 a fost diagnosticat cu bronhopneumonie. Ce putem face?
Buna ziua ,

Acum depunem si noi un dosar pentru Asigurarea de viata la un credit de nevoi personale la BRD , imi sputeti spune daca a fost rezolvat cazul dumneavoastra ??

Alte discuții în legătură

Despagubire asigurare credit nevoi personale, persoana decedata ciprianbur ciprianbur Sunt in urmatoarea situatie. Tatal meu a decedat si avea un credit de nevoi personale cu asigurare inclusa. Acum banca, a decis ca asigurarea nu acopera ... (vezi toată discuția)
Creditul de nevoi personale al socrului meu nu a fost despagubit in urma decesului sau simlizuk simlizuk .AVEM O MARE PROBLEMA SI AVEM NEVOIE DE OPINIA UNUI SPECIALISTR.IN URMA CU APROX 2 ANI SOCRUL MEU A FACUT UN CREDIT DE NEVOI PERSONALE.LA ACEST CREDIT SOACRA ... (vezi toată discuția)
Refuz plata asigurare credit in caz de deces Stefan0212 Stefan0212 Buna ziua , numele meu este Stefan si am un mare necaz . Tatal meu a facut un imprumut la ING in 2010 .iar acum 2 saptamana a murit de cancer . Cei de la ING ... (vezi toată discuția)