avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Formare profesionala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Formare profesionala

Sunt angajat la o firma si in anul 2011 am beneficiat de cursuri de formare profesionala. Am semnat acele acte aditionale la contractul de munca fara nicio ezitare pentru ca imi placea unde lucram si era si in interesul meu sa am un loc stabil de munca pe o perioada de trei ani. Insa de curand atelierul unde lucram s-a inchis si mi s-a propus sa lucrez pe un post mult inferior pregatirii mele. Mentionez ca firma angajatoare nu a modificat nimic in actele de angajare chiar daca m-au pus sa fac cu totul altceva decat activitatile pentru care fusesem angajat si semnasem. Acum vreau sa demisionez pentru ca nu pot sa lucrez pe acelasi post cu un muncitor calificat eu fiind inginer. Este legal ce face firma angajatoare? Ma poate obliga sa ii restitui banii in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:56, 24 Martie 2012
Aceste aspecte nu fac obiectul interventiei ITM-ului ... ITM-ul nu poate obliga pe angajator , iar concilierea conflictelelor de munca se refera la cele colective si nu la cele individuale , intrucat textul de lege se refera anterior la inregistrarea contractelor colective de munca la nivel de unitati si verifica prevederile acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza pt 4 ani niculinu niculinu cata valabilitate au clauzele acestea de tip trebuie sa lucrezi la mine 4 ani? avand in vedere ca ei nu isi indeplinesc promisiunile de angajatori? pot sa ... (vezi toată discuția)
Buna seara!mă adresez dvs cu o problema legata de locul de munca,încercând ... Georgel NVU Georgel NVU Buna seara!Mă adresez dvs cu o problema legata de locul de munca,încercând să înțeleg dacă este normal și mai presus de asta legal și cam ce am putea ... (vezi toată discuția)
Contract aditional ovidiu v muntean ovidiu v muntean Am semnat un contract aditional la CIM,referitor la o ''scolarizare'' la firma mama din Germania.De fapt era transferul unei capacitati de productie in Ro.In ... (vezi toată discuția)