avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Buna seara ,am si eu o intrebare ,cine ma poate ajuta cu un raspuns ?Cum sa procedez ca sa-l oblig pe sotul meu ,plecat in italia ,de 15 ani,ca sa plateasca pensie alimentara sau alocatie ,la 2 copii minori?adresa o stiu ,numai ca nu stiu ce trebuie sa fac. Se pare ca dansul a uitat ca are 2 copii.Multumesc anticipat pentru raspuns.:(
Daca aveti o sentinta civila prin care se stabileste aceasta obligatie pentru fostul sot, atunci puteti sa ii faceti plangere penala pentru abandon de familie.

Daca nu exista aceasta sentinta, atunci va trebui sa deschideti o actiune civila in acest sens, prin care sa solicitati instantei obligarea acestuia la plata pensiei de intretinere pentru minori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara popescu  maria popescu maria Ma numesc Popescu Maria sunt divortata de 7 ani am doi copii minori in intretinere ,in urma divortului instanta a hotarat ca pensie alimentara sa primesc 65 ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara kamila43 kamila43 Buna seara .Ma numesc Veronica si as dori daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns .Am divortat de sotul meu ,deoarece a plecat in Italia si de 3 ani nu a ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara fany d fany d Buna seara.am o nelamurire pentru care as dori raspuns....cum as putea obtine pensie alimentara de la tatal copilului daca acesta este plecat in ... (vezi toată discuția)