avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA T.v.a. .... Legal sau nu ?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

T.v.a. .... Legal sau nu ?

Buna ziua,
Ma numesc; Adrian si am si eu o intrebare cu privire la tva-ul ( 24% ) aferent ce este perceput din transfer bancar .
Urmeaza sa primesc o suma de bani din partea fondului mondial de sanatate. Prin transfer bancar ( Royal bank of Sotland ) .
Am urmat pasii ce erau de facut . .deschiderea unui cont swift la o banca ( bcr ) .. pentru ca transferul urmeaza sa fie facut prin cod: swift .
Ceea ce ma nemultumeste este acel impozit ( tva ) care este de 24 % .. deloc neglijabil.. pe langa cei 2,5 % comisionul bancii ce este perceput din transfer.
Intrebarea mea este... cei 24 % care urmeaza sa fie impozitati din suma totala de catre stat .. ce se intampla cu ei ? Cota parte din ei urmeaza sa fie transferati catre fondul meu de pensii .. trebuie sa depun o cerere/declaratie in acest caz ori pot depune o cerere de recuperare tva ? ... ori ii voi pierde in totalitate?
Multumesc frumos anticipat pentru raspuns.

Cu stima,
Roberto Adrian D.
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 12:27, 26 Martie 2012
TVA sea plica doar daca exista facturi fiscale si operatiuni comerciale. IN cazul operatiunilor intracomunitare nu se aplica TVA.
in concluzie, despre ce operatiuni discutam, ce obiect au relatiile in baza carorara primiti banii si cine v-a spus de TVA?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura fiscala mitrache_v mitrache_v Buna ziua si La multi ani! Va rog frumos sa imi spuneti si mie care este articolul din codul fiscal unde spune ca facturile fiscale se emit in 3 exemplare (una ... (vezi toată discuția)
Decont special de tva levantica levantica imi puteti spune va rog cine trebuie sa depuna decontul special de tva? multumesc (vezi toată discuția)
Achizitii intracomunitare aby72 aby72 Sunt interesata de aceste achizitii intracomunitare..ma poate ajuta cineva?de curand am deschis firma,(mentionez ca nu este platitoare de TVA) si doresc sa ... (vezi toată discuția)