avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil 2012
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil 2012

Buna ziua! Am un copil de 1 an si 9 luni pentru care primesc indemnizatie de 600 ron + 200ron alocatia de stat.Pe 6 decembrie 2011 am nascut al 2 lea copil.Pot beneficia de indemnizatie pentru crestere copil si la al doilea? La primarie mi-a spus ca nu se poate sa beneficiez pentru amandoi simultan, trebuie sa astept pana face primul 2 ani si sa intru in continuare cu al 2 lea sau sa renunt la indemnizatie pentru primul ca sa iau la al 2 lea.Totusi am auzit ca se poate lua indemnizatie pentru fiecare copil in parte.Exista asa ceva? Ma poate lamuri si pe mine cineva? Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: ContSters195358 , utilizator 13:33, 26 Martie 2012
da, asa este, nu puteti beneficia simultan de doua indemnizatii de nastere conform OUG 111/2010. trebuie sa asteptati ca primul copil sa implineasca varsta de doi ani. nici mie nu mi se pare corect pt ca nu poti creste doi copii cu o singura indemnizatie. legile nu sunt facute in favoarea noastra.
Ultima modificare: Luni, 26 Martie 2012
puni, utilizator
Multumesc pentru raspuns.era de asteptat.asta este! nu facem copii ca sa-i creasca statul. mai rau este ca nici locuri de munca nu prea mai sunt , sa ai unde sa faci un ban pentru copii.e greu sa mai intemeiezi o familie in ziua de azi...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia pentru cresterea celui de al doilea copil sandamario sandamario Buna, Am si eu o intrebare, am un baiat de 1 an si 4 luni dupa care iau 200 de lei alocatie si 600 lei indemnizatie de crestere pt ca sunt studenta la zi, ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copii gemeni aneta29 aneta29 Buna ziua! recent am aflat ca o sa fiu fericita mama a doi copii gemeni, pe langa bucuria imensa la aflarea vestii impreuna cu sotul meu am inceput sa ne punem ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie mame oana-edelina oana-edelina sunt mama unui baietel de 7 luni.sunt insarcinata in 5 luni cu al doilea copil.deci cand baietelul va implinii un an eu il voi naste pe al doilea.ce se va ... (vezi toată discuția)