avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatia copilului pana la 2 ani - 85% din salariu
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatia copilului pana la 2 ani - 85% din salariu

Buna ziua, as vrea sa va intreb daca aveti informatii despre noua lege in care optional putem alege cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului pana la 2 ani sa fie 85% din salariul net obtinut in ultimele 12 luni inainte de nastere. Ce acte sunt necesare? Mentionez ca sunt mamica de 4 luni si ca deja am depus actele pentru indemnizatia obisnuita. Legea noua e valabila si pentru mamicile care au nascut in 2008?Va multumesc
Buna seara!
In momentul de fata sunt inCIC pana in septembrie 2009.Sunt functionar public,pe langa salariul de incadrare beneficiam si de sporuri si stimulente.Aceste veniuri se iau in calcul pentru cei 85%?
Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 10 Decembrie 2008
kfgabriella, utilizator
kfgabriella a scris:

Buna seara!
In momentul de fata sunt inCIC pana in septembrie 2009.Sunt functionar public,pe langa salariul de incadrare beneficiam si de sporuri si stimulente.Aceste veniuri se iau in calcul pentru cei 85%?
Va multumesc

Indemnizatia este 85% din media veniturilor nete lunare obtinute in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului. Vor fi luate in calcul, la stabilirea indemnizatiei, toate veniturile realizate de persoana indreptatita, respectiv acele sume supuse impozitarii si cele prevazute in Codul fiscal.
am si eu o intrebare- si va rog sa ma ajutati cu un raspusn
am un bebe de 1 an si jumatate pentru este in concediu de ingrijire copil tatal lui( sotul meu) si mai am un bebe care se va naste acum. pentru aceste sase luni( sau cat mai raman din ele) daca intru eu in concediu de ingrijire copil pana la varsta de 2 ani primim amandoi indemnizatia?
@Paul_m
Ieri (miercuri 10.12.2008) tocmai s-a adoptat modif normelor pt legea ce reglementeaza drepturi indemnizatie crestere copil. Ar trebui sa raspunda intrebarilor si nelamuririlor dvs.

@ramona.ungureanu
Nu puteti beneficia decat de o singura indemnizatie:
Art. 5 (1) De indemnizaţia şi stimulentul prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă beneficiază,
opţional, oricare dintre părinţii
fireşti ai copilului.
(3) Durata de acordare a concediului prevăzut la art. 1 se prelungeşte corespunzător, în cazul
suprapunerii a două sau trei
situaţii de natură a genera acest drept, în condiţiile prevăzute la
alin. (1) şi (2).
(4) În cazurile prevăzute la alin. (3) se acordă o singură indemnizaţie, în cuantumul prevăzut
de prezenta ordonanţă de urgenţă.
luminita_plesca a scris:
Ieri (miercuri 10.12.2008) tocmai s-a adoptat modif normelor pt legea ce reglementeaza drepturi indemnizatie crestere copil. Ar trebui sa raspunda intrebarilor si nelamuririlor dvs.

Unde sunt publicate aceste norme metodologice de aplicare a legii?

Alte discuții în legătură

Concediu indemnizatie copil diana35 diana35 SUNT IN CIC CU BEBE CARE ARE 1 AN SI 7 LUNI.SUNT INSARCINATA CU BEBE DOI CARE SE VA NASTE DUPA CE BEBE UNU VA IMPLINI 2 ANI.DACA IMI PLATESC CONTRIBUTIA PANE ... (vezi toată discuția)
Concediu ingrijire copil 2009 CNCop CNCop Buna ziua, sunt o proaspata mamica, am nascut in august si nu sunt foarte lamurita cu modalitatea de acordare a CIC din ianuarie 2009. Momentan sunt in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil morozancarmen morozancarmen Urmeaza sa nasc la jumatatea lunii septembrie . Eu nu am dreptul la aceasta indemnizatie de crestere copil insa are sotul dreptul sa primeasca aceasta ... (vezi toată discuția)