avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatia copilului pana la 2 ani - 85% din salariu
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatia copilului pana la 2 ani - 85% din salariu

Buna ziua, as vrea sa va intreb daca aveti informatii despre noua lege in care optional putem alege cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului pana la 2 ani sa fie 85% din salariul net obtinut in ultimele 12 luni inainte de nastere. Ce acte sunt necesare? Mentionez ca sunt mamica de 4 luni si ca deja am depus actele pentru indemnizatia obisnuita. Legea noua e valabila si pentru mamicile care au nascut in 2008?Va multumesc
Buna ziua,

Am inteles ca ar fi aparut la televizor ca guvernantii actuali amana intrarea iin vigoare a legii. Au aceasta posibilitate?

A fost doar un zvon sau e o realitate?
Multumesc anticipat pentru raspuns!
Buna ziua. Am auzit la televizor o stire ca s-ar fi anulat legea cu 85%.
Este adevarat? Multumesc.
Nu s-a abrogat aceasta modificare a OUG nr.148/2005
Multumesc pentru raspuns. O alta intrebare:s-au publicat normele metodologice? Pos sa fac cerere sa intru d ela 1 ianuarie sau sa mai astept. Ce ma sfatuiti ca sa fiu sigura ca intru cu 85% in concediu.
Nu s-au publicat inca. Ref. depunere cerere - indiferent daca se anuleaza sau nu noile prevederi (resp sa puteti opta pt 85%), concediul pt crestere copilului il puteti lua numai pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului, a.i. amanand riscati sa nu beneficiati de indemnizatie, fie ea si numai de 600 lei.

Alte discuții în legătură

Concediu indemnizatie copil diana35 diana35 SUNT IN CIC CU BEBE CARE ARE 1 AN SI 7 LUNI.SUNT INSARCINATA CU BEBE DOI CARE SE VA NASTE DUPA CE BEBE UNU VA IMPLINI 2 ANI.DACA IMI PLATESC CONTRIBUTIA PANE ... (vezi toată discuția)
Concediu ingrijire copil 2009 CNCop CNCop Buna ziua, sunt o proaspata mamica, am nascut in august si nu sunt foarte lamurita cu modalitatea de acordare a CIC din ianuarie 2009. Momentan sunt in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil morozancarmen morozancarmen Urmeaza sa nasc la jumatatea lunii septembrie . Eu nu am dreptul la aceasta indemnizatie de crestere copil insa are sotul dreptul sa primeasca aceasta ... (vezi toată discuția)