avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Pfa in domeniile securitate si sanatate in munca, ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Pfa in domeniile securitate si sanatate in munca, prevenirea si stingerea incendiilor

buna ziua
doresc sa deschid un pfa in ssm si psi
am curs de ssm ,120 ore
pot sa deschid pfa
va multumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:49, 12 Aprilie 2012
Pentru a putea desfasura activitatea de prevenire si protectie ca serviciu extern tr. sa fiti abilitat de Comisia de abilitare a serviciilor externe de prevenire şi protecţie şi de avizare a documentaţiilor cu caracter tehnic de informare şi instruire în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă constituita la nivelul fiecarui ITM.
Pentru abilitare tr. sa indepliniti urmatoarele conditii :

- sa aveti vechime de cel puţin 5 ani în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă;
- sa detineti pregătire în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă corespunzătoare nivelului superior, ceea ce inseamna sa fi absolvit o facultate în domeniile fundamentale, ştiinţe inginereşti, ştiinţe agricole şi silvice, cu diplomă de licenţă sa aveti un curs în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, cu o durată de cel puţin 80 de ore si sa fi absolvit un program de învăţământ postuniversitar în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, cu o durată de cel puţin 180 de ore.
PFA-ul dvs. sau Intreprindere individuala (avantaj - puteti angaja colaboratori) poate desfasura activitati de ssm si de PSI daca firma este inregistrata la Registrul Comertului cu cele 2 activitati.
Separat, pentru a putea inregistra firma la RC este necesar sa indepliniti conditiile mentionate in raspunsul inspector ssm, respectiv sa obtineti autorizatia necesara de la Comandamentul pompierilor, autorizatie pe care o puteti obtine tot avand vechime in domeniu PSI si pregatire de profil (cursuri in domeniu).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare pfa nico123 nico123 Buna ziua,as dori sa stiu si eu ce pregatire, sau ce experienta trebuie pt infiintarea pfa in domeniul protectia muncii? Mentionez ca sunt economist, iar acum ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa firma de protecta muncii ssm CristinaBaltaretu CristinaBaltaretu Buna. As vrea sa fac un curs de Protectia Muncii (SSM) si apoi sa imi deschid PFA in acest domeniu. As vrea sa va intreb daca este posibil in Romania sa fii ... (vezi toată discuția)
Vechime 5 ani in ssm? oana0409 oana0409 buna ziua. Pregatirea de nivel superior in domeniul SSM, presupune: a) absolvirea, în domeniile fundamentale: ştiinţe inginereşti, ştiinţe agricole ... (vezi toată discuția)