avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 259 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Va rog sa ma informati in legatura cu un caz de succesiune. Sotul decedat, sotia in viata nu este trecuta in contractul de apartament ca si coproprietar, fiul din prima casatorie nu doreste sa demareze procesul de succesiune. Intrebare: ce drepturi are sotia din mostenire? fiul din prima casatorie poate fi obligat sa participe la procesul de succesiune????
Cel mai recent răspuns: mikid , utilizator 22:36, 29 Martie 2012
Dezbaterea succesiunii se poate face oricand. Dupa doi ani platiti impozit de 1% din valoarea masei succesorale.
Va multumesc ptr. raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire ginomihail ginomihail buna seara, va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema de mostenire. tatal decedat ,ramane sotia legitima (cu care raposatul a fost casatorit de 20 ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa sora AlexStoica AlexStoica Buna ziua. Sora mea a decedat in decembrie 2012. Era casatorita, fara copii. Inainte de casatorie, prin act de vanzare-cumparare , a obtinut un apartament de ... (vezi toată discuția)
Soțul decedat de mai mult de un an și are un copil căsătorit ... ghe_o ghe_o Soțul decedat de mai mult de un an și are un copil căsătorit care la rândul lui are și el un copil. Dacă la succesiune copilul defunctului cedează ... (vezi toată discuția)