avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Fonduri europene
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Fonduri europene

Buna ziua.As vrea sa infiintez o firma proprie si nu stiu procedurile prin care se pot primi fonduri europene nerambursabile.Ma poate ajuta cineva?
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 18:16, 30 Martie 2012
Stimata doamna, fondurile nu se dau pe firma. Daca imi spuneti ce obiect de activitate doriti sa aiba firma, putem discuta. Fondurile europene sunt date pentru anumite activitati, clar delimitate. De aceea, incepeti prin a spune daca sediul va fi in mediu urban sau rural, ce activitati doriti sa intreprindeti. Orice consultant va cere oricum mai multe detalii. Sunt persoane care va vor raspunde simplu, indicandu-va programul. Dar un raspuns competent se da doar dupa ce clientul ofera mult mai multe detalii:
- ce vrea sa faca
- unde e sediul firmei, rural, urban
- vechimea firmei
- experienta personala in domeniu a solicitantului
- ce doreste in clar sa faca (achizitie utilaje, etc)
- estimarea totala a investititiei
- suma de investit de care dispune sau o poate procura solicitantul
- alte informatii
Doar ASA puteti primi un raspuns competent.
Si din start, pe fonduri europene, nu puteti finanta o activitate de comert (asta e raspunsul la cele mai multe intrebari)
Daca nu aveti inca firma infiintata va recomand sa cititi despre programele nationale:
[ link extern ] /
Domeniul in care doriti sa desfasurati activitatea este de asemenea important.
Mai exact este vorba despre o AF.Impreuna cu sotul meu si parintii lui am vrea sa infiintam aceasta asociatie pentru a fabrica instrumente muzicale,mai exact naiuri si fluiere profesionale si artizanale.Aceasta va fii intr-un mediu urban,terenul apartinandu-mi mie.Precizez ca nu avem mai mult de 3000 euro pentru investitie si mai avem nevoie de 3 utilaje,restul le avem.Investitia de care avem nevoie ar fii un total aproximativ de 50000ron.Mai precizez ca nu stiu nimic despre fonduri europene si cum se acorda nu m-a interesat niciodata,dar acum as vrea sa aflu cum si cat se poate acorda si toate demersurile si nu stiu la cine sa apelez.Experienta in acest domeniu al instrumentelor avem toti patru eu mai putin ,cam 3 ani am lucrat in domeniu dar sotul meu este foarte experimentat in domeniu la fel ca si parintii lui.Eu in schimb am studii superioare ca inginer expert in controlul alimentelor ,dar nu stiu cu ce ma ajuta.Si inca ceva,asociatia nu are nici o vechime pt ca inca nu exista ,doar cu ajutor o putem infiinta.
Daca sunteti tineri, sub 35 de ani, cred ce va este suficient cele zece mii de euro, prin programul de stimulares infiintarii micro intreprinderi de catre intrpeprincatori tineri ce o gasesti aici:[ link extern ] -/
Daca nu ai mai facut nicio societate inainte, puteti accesa 50% din fonduri cele necesare. Nu cred ce o sa va incadrati in altor programe.
Da,avem 28 ani.

Alte discuții în legătură

Finantare intreprindere individuala nou infiintata anemary_1982 anemary_1982 buna ziua. cum si de unde pot obtine finantare pt intreprindere individuala nou infiintata? pot accesa fonduri europene pe un proiect de mediu? firma isi ... (vezi toată discuția)
Informatii despre infiintarea unui imm balika peter balika peter Buna ziua. As dori sa infiintez o fabrica de producere a polistirenului expandat,am teren cu toate utilitatiile,informatiile necesare pt. demararea ... (vezi toată discuția)
Fonduri europene pentru tineri cretu1 cretu1 Buna ziua, Doresc sa ma consultati in vederea accesarii unui fond potrivit pentru infiintarea unei firme de prestare servicii si anume o gradinita privata in ... (vezi toată discuția)