avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Fonduri europene
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Fonduri europene

Buna ziua.As vrea sa infiintez o firma proprie si nu stiu procedurile prin care se pot primi fonduri europene nerambursabile.Ma poate ajuta cineva?
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 18:16, 30 Martie 2012
Dar nu inteleg un lucru si va rog sa ma iertati ca nu sunt familiarizata cu aceste proceduri;am inteles ca trebuie sa inregistrez intreprinderea la Registrul Comertului insa nu stiu de ce acte am nevoie si daca se poate inregistra daca nu este construita intrprinderea,deocamdata.Multumesc.
Ca si varsta va incadrati. E o alta problema. Dvs aveti 3000 euro, iar programul de stimulare a tinerilor sub 35 de ani prevede faptul ca vi se poate oferi sprijin nerambursabil pentru finantantarea afacerii in valoare de maxim 10.000 euro, care sa reprezinte maxim 50% din investitie. Deci dumneavoastra aveti 3000 euro, primiti 3000 euro. Problema e ca aportul dumneavoastra trebuie sa fie mai mare, deoarece nu sunt finantate cotele de TVA aferente, diferentele de curs valutar, spezele bancare de transfer a sumelor.
Cea mai simpla varianta aici ar fi sa incercati sa va inscrieti in program si diferenta de bani dintre cei 3000 pe care ii aveti pana la concurenta procentului de 50% sa ii obtineti printr-un credit bancar. Din cate stiu, este singura varianta prin care momentan puteti finanta o astfel de activitate prin fonduri in mediu urban.
Va propun ceva. Am o colaborare cu niste firme in care acord consultanta in problematica de finantari. In week-end voi avea ceva de munca cu niste proiecte pe aceasta componenta, asa incat voi frunzari ghidurile de finantare.
Dati-mi pe privat adresa dvs de mail si trageti-ma de urechi luni:D. Am sa va pot spune daca va incadrati undeva. In felul acesta scutiti o taxa de consultanta care v-ar fi ceruta de o firma.
Am sa va dau si detalii referitoare la constituirea firmei.
Ultima modificare: Vineri, 30 Martie 2012
horeabortan, utilizator
Firma a constitui trebuie sa fie o SRL-D adica debutant care este scutita de taxe la registrul comertului. Tot la registrul comertului puteti accesa si documentele care va va fi necesare, ca statute cu activitatile limitate, rezerva denumirii, s.a.m.d. Si la agentia teritoriala al aippimm (otimmc: [ link extern ] /)
din locul unde va aflati sau unde va fi sediul societati va va face consultanta gratuita. Tot trebuie sa faceti un plan de afaceri dar nu e greu si exista modele pentru a sa-l intocmi cu succes.
Ultima modificare: Vineri, 30 Martie 2012
Alvaro Liniers, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Finantare intreprindere individuala nou infiintata anemary_1982 anemary_1982 buna ziua. cum si de unde pot obtine finantare pt intreprindere individuala nou infiintata? pot accesa fonduri europene pe un proiect de mediu? firma isi ... (vezi toată discuția)
Informatii despre infiintarea unui imm balika peter balika peter Buna ziua. As dori sa infiintez o fabrica de producere a polistirenului expandat,am teren cu toate utilitatiile,informatiile necesare pt. demararea ... (vezi toată discuția)
Fonduri europene pentru tineri cretu1 cretu1 Buna ziua, Doresc sa ma consultati in vederea accesarii unui fond potrivit pentru infiintarea unei firme de prestare servicii si anume o gradinita privata in ... (vezi toată discuția)