avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sporul de stabilitate in invatamant
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sporul de stabilitate in invatamant

Lucrez in invatamantul preuniversitar din 1989, dar contractul de munca se incheia la 15 iunie, si la30 iunie etc., fiind angajata pe perioada determinata.In 1989 m-am titularizat si am fost angajata pe perioda nedeterminata.In 2004 am intrat in concediu de ingrijire copil si am revenit in 2005.Beneficiez de sporul de stabilitate?Din legea 63 inteleg ca CIC nu reprezinta intrerupere in vechimea in invatamant.Deci pot trece si la alta transa de vechime in invatamant ?Ce sa inteleg atunci prin ,,Aceste perioade nu constituie vechime efectiva pentru acordarea sporului de stabilitate".Va rog frumos sa ma lamuriti in acest sens.
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 22:10, 1 Aprilie 2012
In conformitate cu legea nr. 63/2011, sporul de stabilitate in invatamant se acorda pentru o vechime neintrerupta la catedra de 10 ani, Daca in perioada 1989-2004, nu ati avut intreruperi, acest spor de stabilitate este inclus in salariul din grila, in functie de grad si transa de vechime.
Doar la persoanalul didactic auxiliar, acest spor se mai calculeaza separat fata de salariul din grila.
Perioadele in care personalul didactic s-a aflat in concediu fara plata acordat in conformitate cu prevederile legale in vigoare sau in concediul pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, precum si perioada in care personalul didactic a efectuat stagiul militar, dupa care s-a reintors la catedra, respectiv perioadele in care personalul didactic a avut catedra rezervata in invatamant, nu intrerup vechimea in invatamant. Aceste perioade nu constituie vechime efectiva in invatamant pentru acordarea sporului de stabilitate.



Prin urmare,CCC nu se ia in considerare pentru acordarea sporului de stabilitate ....
In concluzie,daca CCC nu intrerupe vechimea in invatamant,beneficiez de spor de stabilitate?Din 1998 pana in 2012 sunt 14 ani.Bineinteles scad anul cat am fost in CCC si raman 13 ani.Deci am cei 10 ani neintrerupti.Mentionez ca perioada 1989-2004 am avut intreruperi.
Dar acel an pot sa-l iau in calcul la transa de vechime in invatamant?
Multumesc pentru raspunsuri !
CCC se ia in calcul la stabilirea vechimii in invatamant ....
Scuze pentru insistenta,dar exista nelamuriri pe aceasta problema si vreau sa-mi clarific situatia.Legea am citit-o si eu.Dar vreau interpretarea unui specialist.De aceea v-am expus intreaga situatie. Deci, beneficiez si de spor de stabilitate si de vechime in invatamant?Doresc un rspuns clar.
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Spor de solidaritate/fidelitate platonflorin platonflorin La 1 sept. 2012 voi avea 14 ani vechime in invatamant. Din acestia 4 ani am stat in C.C (crestere copii), au ramas 10 ani. La 1 sept. 2012 voi beneficia de ... (vezi toată discuția)
Calcularea vechimii in invatamant sandita75 sandita75 as vrea sa stiu cand trec la vechimea de peste 10 ani in invatamant. sunt angajata din 01 sept 1998 ca necalificat, cu contracte pe perioade determinate, dupa ... (vezi toată discuția)
Spor de stabilitate natura natura Aș dori să cunosc cum se aplică legea 63/2011: lucrez în învățâmânt ca titulară din 1997,și am doi copii cu care am concediu de ... (vezi toată discuția)