avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Plafon/TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Plafon/TVA

Buna ziua,
Am vazut ca pt comertul intracomunitar, plafonul maxim al cifrei de afaceri anuale de la care esti obligat sa te inscrii ca si platitor TVA este de 10.000 euro
Imi poate spune cineva care este plafonul maxim al cifrei de afaceri la care trebuie sa te inscrii ca si platitor TVA, in situatia in care faci comert extracomunitar ??? (importuri)

Multumesc
Ultima modificare: Marți, 3 Aprilie 2012
vasi_2010, utilizator
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 15:08, 3 Aprilie 2012
In cazul importurilor, tva-ul se achita in vama (si de catre persoanele inreg in scopuri de tva si de catre pers neinregistrate in scopuri de tva), valoarea acestuia fiind inclus in pretul de achizitie al marfurilor (similar achizitiilor din interiorul tarii de la platitori de tva).

Nu trebuie facuta nici o inregistrare in scopuri de tva pentru importuri (achizitii extracomunitare).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie intracomunitara srl neplatitor de tva lArmAr lArmAr Buna ziua. Detin SRL neplatitor de tva, cifra de afaceri nu depaseste 35 mii euro/an Importurilor le fac extracomunitar unde platesc TVA la vama cand se face ... (vezi toată discuția)
Tva si taxe elvetia sevenx sevenx Buna ziua, Va cer ajutorul in urmatoarea problema. SRL neplatitor de TVA, neinscris in reg operatorilor intracomunitari (se incadreaza in plafon) doreste ... (vezi toată discuția)
Regim special masini second hand-declaratii, inregistrari miha1978 miha1978 Buna ziua! Va rog, daca se poate, sa ma ajutati cu un raspuns la o intrebare legata de urmatoarea situatie: Reprezint o firma din Romania neplatitoare de ... (vezi toată discuția)