avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Societate care a accesat fonduri europene, poprire ...
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Societate care a accesat fonduri europene, poprire cont bancar

Buna ziua,
Va rog daca ma ajutati cu o problema: am accesat fonduri UE dar inainte de finalizarea proiectului am avut control (care s-a finalizat cu o decizie de impunere consistenta) si avem conturile blocate. Singurul cont nepoprit este contul prin care am facut tranzactii in cadrul proiectului cu EU. Problema mea este urmatoarea:
trebuie sa imi intre ultima transa din banii care imi sunt rambursati de UE iar banca nu vrea sa ma lase sa dispun de acesti bani decat daca fac dovada ca imi platesc un furnizor conform proiectului. Dar eu am platit tot si acum imi primesc banii inapoi (deci nu mai am ce furnizor sa platesc), bani pe care as vrea sa ii retrag ca si retragere creditare firma deoarece asociatul a creditat societatea. Este normal sa nu pot retrage banii atata timp cat contul nu este poprit? Daca da imi dati va rog o baza legala???
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mariana_en , utilizator 23:12, 25 Mai 2012
Rectific, Conform codul de procedura civila sumele reprezentand credite nerambursabile sau finantari primite de la institutii sau organizatii internationale pentru derularea unor programe ori proiecte nu poate fi poprite. Uitati-va aici: www.avocatnet.ro/content/art...

Intradevar contul nu este poprit dar banca nu ma lasa sa fac nici o plata nici sa scot cash ca retragere creditare din contul respectiv deoarece acestea nu ar fi operatiuni desfasurate conform proiectului. Dar proiectul s-a incheiat, eu am primit banii dupa ce am platit toti furnizorii, insa debitele stabilite de Organele de Control sunt foarte mari si nu pot fi achitate.
Cum sa actionez pt a dispune de bani, inclusiv pt a plati contributii salariale la finante?
Multumesc
ce fel de masura ati accesat? pentru ca exista 2 posibilitati:
1. banii (fondurile europene) erau destinate platii furnizorilor si dvs. nu ati asteptat sa intre banii in cont, ati creditat firma si ati platit furnizorii, sau
2. masura respectiva prevedea ca firma sa efectueze plati, sa faca dovada platilor si dupa aia autoritatea de management sau ce-o fi sa faca rambursarea
in varianta 2, depuneti dovada platii facturilor
in varianta 1, incercati sa scoateti bani pe "plati diverse"
oricum ar fi, banca nu are nici un temei legal sa nu faca plata;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire cont bancar ContSters153644 ContSters153644 In cazul in care societatea are datorie la o banca si SC are conturile poprite , se poate pune o suma de bani in acel cont mai mica decat datoria totala catre ... (vezi toată discuția)
Ridicare popririi pe contul de salariu (deblocare card pentru folosire bancomat) mihai000123 mihai000123 Am o problema cu privire la ridicarea popririi pe contul de salariu . Am primit adresa ridicare poprire de la executor in care scrie asa \\"va solicitam ... (vezi toată discuția)
Poprirea de catre executor a diurnei...??? rogosz_radu rogosz_radu am fost executat de catre un executor judecatoresc in urma unei sentinte date de judecatoria Sibiu judecata de care habar nu aveam am aflat ieri de pe sit-ul ... (vezi toată discuția)