avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... protectia consumatorului: lantul din aur, nou ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

protectia consumatorului: lantul din aur, nou cumparat, s-a rupt

Buna ziua,
am nevoie de un sfat.
am cumparat acum 3 saptamani si cateva zile un lant din aur care s'a rupt.
vanzatorul mi'a spus ca nu intra in garantie din cauza ca l'am purtat necorezpunzator, adica nu l'am dat jos in timpul somnului.
As dori sa imi indicati ce lege ma protejeaza in acest caz,
unde sa citesc.
multumesc
Buna ziua,
am revenit cu vesti. Din fericire vestile sunt bune.
Saptamana trecuta, fix in 06 mai, am fost sunata de cineva de la OPC, care mi'a cerut sa fixez o ora pentru a ajunge la magazin. A spus ca "a vorbit cu agentul economic si ma asteapta seful/patron sa imi restitutie contravaloarea sau sa imi schimbe lantul, considerand valoarea banilor si nu greutatea lantului", exact asa cum cerusem in cerere.
Deci poveste cu final fericit!
La magazin am intalnit pe sef, care nu a comentat nimic, a spus ca ii pare rau de neintelegere si ca imi vor da banii. Doamna care refuzaze sa ia in considerare cererea mea in urma cu o luna si care nu a crezut ca voi merge intradevar sa fac plangere, nu s'a putut insa abtine de la comentarii...Era un pic amuzant cum incerca, in timp ce imi restituia banii, sa ma faca sa admit ca eu am rupt lantul iar ei imi fac o favoare!
Seful s'a aratat binevoitor, a afirmat ca asa e cel mai bine, ca nu mai vrea alte probleme.
Si m'am intrebat: OPC poate lua masuri punitive impotriva "agentilor economici" care gresesc?
Am inteles, in timpul formalitatilor din magazin, cand a trebuit sa scriem impreuna un proces verbal, ca lantul va ajunge la OPC. Probabil spre expertiza. Daca este cineva care cunoaste procesul parcurs de catre comisarii OPC si metodele prin care ei apreciaza daca o cerere este indreptatita sau nu, as vrea sa inteleg toate astea.
In fine, sper sa fie de folos si altora aceasta expereinta.
*cu privire la intrebarea "retorica" pusa de Ares_3, lantul a fost teoretic nou, cumparat dintr'un magazin respectabil din magazinul Obor!

In final, va multumesc tuturor,
nu este prima data cand primesc ajutor promt pe acest site
asa ca va voi considera mereu prieteni pe care ma pot baza la nevoie.
Toate cele bune!
Nela Oana
Ma bucura mesajul dvs., sper ca topicul va fi un exemplu pentru cei care se ''sperie'' de faptul ca trebuie sa completeze cu atentie o reclamatie sau considera din start ca un astfel de demers ar fi degeaba chiar daca in mod evident sunt indreptatiti sa reclame.
Multumim si noi pentru aprecieri.

Informati despre procedura privind solutionarea petitiilor puteti citi aici:
[ link extern ]

PS: Daca lantul ar fi fost nou, cred ca patronul nu ar fi fost asa cooperant :)


PS: Daca lantul ar fi fost nou, cred ca patronul nu ar fi fost asa cooperant :)


:D:( hmmmm
inteleg ca pot fi indreptatita de a avea o suspiciune cu privire la "agentul economic" si ca ma pot felicita ca am ales *banii inapoi? :O
Va puteti felicita in primul rand pentru ca ati fost perseverenta iar apoi desigur pentru ca ati ales restituirea pretului.
Viitorul lant in mod sigur va fi unul cu garantie explicita + acum stiti, patita fiind, cum trebuie sa il alegeti: Vreau sa cumpar un lant de aur NOU :foottap:

In privinta agentului economic, e o presupunere bazata pe ce am discutat: usurinta cu care s-a rupt, parerea bijutierului si atitudinea patronului; nou sau vechi, e clar ca nu a fost o alegere fericita din partea dvs. Bine ca ati scapat de el :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata reparare telefon gasit ValiF ValiF Bună ziua / bună seara! De aproximativ o lună şi jumătate mă lovesc de o situaţie tare ciudată în ceea ce priveşte un telefon ce l’am găsit ... (vezi toată discuția)
Reclamatie opc alinbaltag alinbaltag Am si eu o rugaminte la dvs. am achizitionat o pereche de ghete dintr-un showroom al unui magazin online. In momentul in care le-am primit am probat gheata ... (vezi toată discuția)
Magazine online mishi mishi in urma cu 6 luni am cumparat online de pe la redoute.ro un articol de imbracaminte,si pt ca era o mare diferenta intre ce am vazut eu in poza si ce am primit ... (vezi toată discuția)