avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Casarea obiectelor de inventar
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Casarea obiectelor de inventar

Buna ziua,va rog sa ma ajutati... pentru intreprindere individuala, care este procedura de casare a obiectelor de inventar de genul scule de mana,scule electrice
, aparate de masura si alte obiecte cu valoare destul de mica.....care este durata de viata prevazuta de lege a acestor obiecte....e corelata cu ceva certificat de garantie oferit de producator?Daca exista ceva articol din lege ce prevede o durata de folosinta pt aceste obiecte,la expirarea duratei pot sa le arunc, dau de pomana etc... si trec in registru de inventar valoarea iesirii ....care poate fi si zero? Dar in cazul in care se defecteaza dupa perioada de garantie...?Si ar mai fi o problema........am nevoie pt activitate niste rafturi si dulapuri in atelier dar nu am ca domeniu de avtivitate confectii metalice dar vreau sa construiesc eu rafturile si dulapurile respective(fiind adeptul metodei do it yourslef)si sa deduc materialele din care le fac.(electrozi suruburi,tabla, teava....etc)Cum procedez?
Trec pur si simplu in registru de plati materialele si apoi raftrurile in registru de inventar?
Multumesc anticipat

P.S. Pentru raspunsuri va rog daca se poate sa oferiti si baza legala.
Ultima modificare: Joi, 5 Aprilie 2012
tecson11, utilizator
Cel mai recent răspuns: tecson11 , utilizator 22:05, 5 Aprilie 2012
Se face un proces -verbal de scoatere din functiune .
Respectivul proces verbal cu cine il fac.....? cu mine insumi......? trebuie semnat de cineva oficial.....?ce fac cu obiectul ce-l scot din functie trebuie sa-l tin in continuare pe inventar sau pot sa il arunc ?
...dupa cat timp se considera amortizat de ex .un aparat de masura...?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprindere individuala prestari servicii si comert service auto aurah aurah Buna seara!am un service auto ce are domeniu de activitate intretinerea si reparatia auto si comert.Intrebarea mea este: Facturile de la furnizoriprin care am ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile la pfa ilicy ilicy Buna ziua! Socrul meu are un Pfa...as vrea sa va intreb daca si cheltuielile platite pt stat se scad din venituri sau nu?Si el lucreaza in constructii...a ... (vezi toată discuția)
Contabilitate pfa cris_geany cris_geany BUNA ZIUA..mi-am deschis un PFA coafor,va rog daca ma puteti lamuri si pe mine ,in ce registru trebuie sa trec daca imi cumpar o masina de tuns sau alte ... (vezi toată discuția)