avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Help copiii, copii sustin ca nu vor sa mearga
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Help copiii, copii sustin ca nu vor sa mearga

Va rog astept solutii nu mai stiu ce trebuie sa fac.
Am divortat in octombrie 2008 si s-a stabilit dreptul de vizita in prima si a 3 saptamana din weekend.
Divortul a durat din iunie pana in octombrie, toata vara nu am putut vedea copii, am incercat sa obtin drept de vizita prin ordonanta presedentiala pana la terminarea divortului, insa fara rezultat.
Cand au inceput scoala am fost la ei si nici macar nu au vrut sa vorbeasca cu mine.
Am uitat, copii au 7 si 5 ani.
Cand trebuie sa-i iau pe copii fosta sustine ca nu vor si spun si ei, atunci plec.
Nu am fost un tata iresponsabil, ci copii erau mereu pe primul loc si material si sentimental, numai cu timpul liber stateam mai rau, in sensul ca lucram 10 12 ore pe zi si uneori si simbata, duminica era lege dedicata numai familiei.
Sunt sigur ca copii sunt foarte influentati negativ, dar cum pot demonstra aces lucru?
Nu vreau decat sa am o relatie normala si civilizata cu copii, atat si numai atat.
Cand am dreptul de vizita sunt dispus sa merg impreuna cu un consilier specializat angajat, este posibil?
Vreau sa vad ce se intampla si daca asta este vointa lor am sa o respect , dar nu vreau sa fie traumatizati

Mii de multumiri anticipat
Astazi am depus plangere la protectia copilului, sunt curios cum vor proceda.
Am cerut consiliere pentru copii.
Foarte bine !
Sa mai mergeti peste o saptamana la ei si sa le scriti o precizare in completarea cererii dvs ca jurisprudenta CEDO apreciaza ca statele au obligatia de a lua toate masurile in vederea consilierii psihologice a minorilor.Refuzul de a avea legaturi personale cu parintele caruia minorul nu i-a fost incredintat are la baza anumite probleme psihologice ale minorului.
Va recomand sa depuneti si acesta precizare care este necesara.Cu aceeasi ocazie va puti informa si cum se prezinta situatia ( ce au de gand sa faca ei).
Sa luati din nou numar de inregistrare si la aceasta noua precizare.:)
Succes.

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Miercuri, 17 Decembrie 2008
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Multumesc mult pentru sfaturi domnule avocat.
Incerc prin sfera de prieteni pe care o am, sa obtin pentru copii ce i mai buni consilieri, nu ma intereseaza ce scriu pe hartie, ma intereseaza sa-mi recastig copii.
Daca nici asa nu reusesc cred ca am sa renunt, simpt ca am obosit.

Sarbatori fericite tuturor.
Am mai scris de cateva ori solutii de gen, solutii care nu sunt de natura juridica, pentru ca nu este o problema juridica aici...
Cu executorul nici nu veti putea lua copiii, minorii nu se pot executa, asa incat... daca ei spun ca nu merg, nu merg si basta!
Dar... indicat ar fi sa mergeti dv. la un consilier specializat ca sa aflati care sunt cuzele pentru care va spun copiii nu si cum i-ati putea face sa revina asupra acestui nu...
Implicarea mamei in deciziile copiilor, sa decida ea cand ori daca sa le dea o jucarie sau un dulce pe care-l aduceti e un pas important... Discutii cu mama fara prezenta copiilor, incercarea unei amicitii cu aceasta... au mai aruncat unii cu oua in mine ca le-am spus sa duca un cadou si fostei...

Apoi, dupa cateva intalniri cu psihologul, dupa ce mai intelegeti situatia, actiune de modificare a programului de vizita pentru urmatoarele motive: mama ii influienteaza si ei nu pot spune in prezenta ei ca vor sa vina cu tatal si decoratiuni pe tema asta. Aratati ca in noul program solicitati sa luati copiii de la scoala/gradinita si motivati psihologic asta (le va fi mai usor copiilor si nu vor intelege fiecare vizita la tata ca fiind o rupere, o parasire a mamei).
Solicitati audierea copiilor precum si/sau raportul intocmit de Directia de protectie a copilului la care ati depus o sesizare prin care aratati influientarea copiilor de catre mama in sensul incetarii relatiei cu tatal... Directia care face un raport in 3 ani (nu glumesc!) va fi obligata sa-l termine in cateva luni...
Si sa speram ca acei copii n u refuza sa va vada din cauza traumei divortului, lucru care nu e tocmai imposibil!
Daca reies la iveala motivele, puteti merge pana la reincredintare... in conditiile in care cu noua hotarare tot nu va puteti vedea copiii. Desi va fi mai greu sa se opuna.
Tocmai asta vrea sa faca sistemul, sa va oboseasca.
Aveti niste drepturi si statul are niste obligatii.Incompetenta statului nu confera acestuia scuze plauzibile.
Insistati sa se ocupe de problema dvs cat mai urgent.
Aveti dreptul de a le depune o cerere prin care sa va fie comunicat numarul de solicitari din partea tatilor si motivele pt care statul nu isi exercita prerogativele asa cum este legal si firesc.Legea este facuta sa fie respectata si nu ignorata.
Nu renuntati usor pt ca tocmai asta vor ei.Daca nu vor sa respecte drepturile tatalui si ale copilului pot fi chemati in judecata.A va respecta drepturile si interesele nu inseamna sa asteptati un termen indelungat.

Si eu va doresc Sarbatori Fericite si mult succes in demersurile dvs.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Drept de vizita minor Antoaneta2008 Antoaneta2008 Avem nevoie de sfaturile voastre, deoarece nu mai stim ce altceva sa facem. Va cer parerea in numele fratelui meu, deoarece el fiind destul de ocupat nu prea ... (vezi toată discuția)
Se poate ca tatal sa nu aiba deloc legatura cu minorii? Imparatul Imparatul S-a pronuntat divortul in Romania, dintre o romanca si sotul ei italian. Copiii au fost incredintati mamei, dar are dreptul si tatal sa-i ia cu el, de 2 ori pe ... (vezi toată discuția)
Vizitarea minorului mary1970 mary1970 In urma divortului, mamei ii este incredintat copilul minor, iar tatal are drept de vizita in week-end. Dupa diverse sicane pe care le face tatal cand afla ca ... (vezi toată discuția)